close-pop-up.svg

Saint-Gobain og Glavagruppen på ettertraktet klimaliste

Webers biogassbiler kan i tillegg også gå på byggeplass-strøm for å redusere utslipp.
Saint-Gobain fortsetter det viktige arbeidet for en bærekraftig industri og har enda en gang blitt anerkjent for sin innsats mot klimaendringer.

For andre år på rad har Webers og Glavagruppens morselskap Saint-Gobain blitt plassert på den attraktive «Climate Change A List» av den internasjonale miljøorganisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP). Saint-Gobain er blant de 283 selskapene som oppnådde den øverste rangeringen «A», av mer enn 15 000 selskaper som ble vurdert i CDPs klimaundersøkelse for 2022.

CDP rangerer selskaper og gir en karakter fra A til D basert på deres vurdering av omfanget rundt åpenhet, bevissthet og håndtering av miljørisikoer, samt demonstrering av beste praksis for å sette ambisiøse og meningsfulle mål.

Bærekraftig verden over

Som en av verdenslederne innen en bærekraftig byggesektor har Saint-Gobain globalt stått for flere innovasjoner, blant annet den første produksjonen av flatt glass med null karbonutslipp i Frankrike. I Fredrikstad bygger Gyproc verdens første helelektriske og CO2-frie fabrikk for produksjon av gipsplater. Saint-Gobain har også styrket sin posisjon innen bærekraftige byggematerialer gjennom oppkjøpet av Chryso og GCP, hvis produkter bidrar til å dekarbonisere bygg- og anleggsindustrien.

Om Saint-Gobain

Saint-Gobain er en global markedsleder som designer, produserer og distribuerer byggematerialer og tjenester for bygg- og industrimarkedet. Selskapet ble grunnlagt i 1665 i Frankrike og har siden utvidet sin virksomhet til 76 land over hele verden. Gjennom sine ulike merkevarer har virksomheten et bredt spekter av byggematerialer som isolasjon, tak- og gulvprodukter.

 

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.

Fra fabrikk til skole

Flotte Fyrstikkalleen skole i Oslo er delvis bygget i den gamle fabrikken til Nitedals tændstikker.

Mur var førstevalget

Huseieren har bodd i England og var aldri i tvil; Huset hans skulle bygges av mur.