close-pop-up.svg

Saint-Gobain og Glavagruppen på ettertraktet klimaliste

Webers biogassbiler kan i tillegg også gå på byggeplass-strøm for å redusere utslipp.
Saint-Gobain fortsetter det viktige arbeidet for en bærekraftig industri og har enda en gang blitt anerkjent for sin innsats mot klimaendringer.

For andre år på rad har Webers og Glavagruppens morselskap Saint-Gobain blitt plassert på den attraktive «Climate Change A List» av den internasjonale miljøorganisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP). Saint-Gobain er blant de 283 selskapene som oppnådde den øverste rangeringen «A», av mer enn 15 000 selskaper som ble vurdert i CDPs klimaundersøkelse for 2022.

CDP rangerer selskaper og gir en karakter fra A til D basert på deres vurdering av omfanget rundt åpenhet, bevissthet og håndtering av miljørisikoer, samt demonstrering av beste praksis for å sette ambisiøse og meningsfulle mål.

Bærekraftig verden over

Som en av verdenslederne innen en bærekraftig byggesektor har Saint-Gobain globalt stått for flere innovasjoner, blant annet den første produksjonen av flatt glass med null karbonutslipp i Frankrike. I Fredrikstad bygger Gyproc verdens første helelektriske og CO2-frie fabrikk for produksjon av gipsplater. Saint-Gobain har også styrket sin posisjon innen bærekraftige byggematerialer gjennom oppkjøpet av Chryso og GCP, hvis produkter bidrar til å dekarbonisere bygg- og anleggsindustrien.

Om Saint-Gobain

Saint-Gobain er en global markedsleder som designer, produserer og distribuerer byggematerialer og tjenester for bygg- og industrimarkedet. Selskapet ble grunnlagt i 1665 i Frankrike og har siden utvidet sin virksomhet til 76 land over hele verden. Gjennom sine ulike merkevarer har virksomheten et bredt spekter av byggematerialer som isolasjon, tak- og gulvprodukter.

 

Miljø og bærekraft

Gjenbruk av Leca isoblokker – viktig for miljøet

Weber har vært delaktig i et prosjekt hvor målsettingen har vært å finne frem til en god og rimelig behandling av avfallet fra Leca Isoblokker. Det er nå etablert en ordning i samarbeid med Yggdrasil Miljø (v/Mardahl Industri) 

Yttervegg/fasade

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.