close-pop-up.svg

Sementbaserte gulv er et godt alternativ til parkett og laminat i boliger

Parkettstudio AS gjennomførte oppføringen av gulvet, og forteller om en rask og problemfri prosess.
Et stilig, sementbasert gulv fungerer like bra i boliger som i næringslokaler, og noe stadig flere boligutviklere får øynene opp for.

Den tradisjonelle løsningen når en ny bolig oppføres, eller pusses grundig opp, er gjerne å bruke parkett eller laminat som gulv. Det er imidlertid langt fra de eneste løsningene, og stadig flere boligutviklere får øyene opp for mulighetene et flytende, sementbasert gulv kan gi.

Slike gulv er ikke ukjent fra kontormiljøer, butikklokaler eller andre næringsbygg. Dette er gulv som kan legges raskt, og som er klare til bruk på veldig kort tid. De gir samtidig mange muligheter til å tilpasse fargevalget for å få et mest mulig estetisk tiltalende resultat til resten av interiøret.

Disse egenskapene inspirerte også boligutviklerne i Kubik Eiendom AS, som i disse dager er i ferd med å ferdigstille to stilige loftsleiligheter i en bygård sentralt i Oslo.

– Vi som boligutvikler er opptatt av å levere høy standard, vi legger litt mer i utføringen av boliger enn mange andre. Vi er opptatt av det estetiske, samtidig som vi setter kvalitet veldig høyt, forteller Nassim Achour, prosjektleder i Kubik Eiendom.

Svært viktig med kvalitetsgulv

Leilighetene på det aktuelle loftet er et veldig godt eksempel på filosofien deres. Achour forteller at dette var opprinnelig et råloft, med boder, og ellers ingen fasiliteter. I dag fremstår de nesten ferdige leilighetene som elegante boliger med et tydelig visuelt uttrykk. Mye takket være Webers Designgulv, som er blitt lagt i samarbeid med Parkettstudio AS.

– Etter mye prosjektering og andre prosesser, endte vi opp med å bruke denne løsningen. Poenget var å utnytte plassen så godt som mulig, og utnytte takhøyden. Litt av utfordringen i slike gamle bygårder er at du aldri helt vet hva du finner, når gamle gulv åpnes opp. Det å rette gulv kan gjerne bety at vi mister mye areal og må kanskje revurdere planløsningen.

Bevarer takhøyden

Leilighetene har skråtak i forskjellige høyder, og derfor er det nødvendig å alltid ha takhøyde i betraktning. For utviklerne av leilighetene var det en utfordring til å begynne med.

– Vi skjønte raskt at hvis vi bygde på den måten vi opprinnelig prosjekterte, ville vi miste mye takhøyde. Vi gikk mange runder på hvordan vi kunne løse det best mulig, og valgte til slutt å gå for Weber Designgulv. Vi har også hatt dialog med naboene under, for å sjekke lydnivået og hvordan lyden bevegde seg i bygget. Etter den siste laget med Designgulv er det blitt veldig bra lydforhold.

Han påpeker at det er mange andre typer flytende gulv som bygger mye mer i tykkelse. Med Designgulv ble ikke det et problem, og dermed mister ikke leilighetene takhøyde. 

– Vi har sett på alle mulige kreative løsninger, og endte opp med denne, som vi vet funker.

Effektivt arbeid

Det er flere fordeler med slike designgulv, enn at de ikke går utover takhøyden. Alexander Klepp Aspheim, daglig leder i Parkettstudio, forteller at det er en veldig effektiv prosess å legge gulvene:

– Selve toppgulvet tar kanskje rundt halvannen uke å legge. Vi går inn med underlaget, som må tørke. Så tar det en dag å støpe. Støpen må også tørke i noen dager. Og så legger vi på selve topplaget. Overflaten tar noen timer å legge, og tar noen timer til før det er tørt.

Han påpeker også en annen fordel: At det går like fort å legge gulvet uansett hvor stort arealet er.

– Det spiller ingen rolle om det er 600 kvadratmeter eller 60, prosessen er like effektiv med samme tørketid. Det trengs bare flere folk hvis arealet er større. Her har vi gjort begge boligene samtidig, og det er veldig behagelig at det går såpass raskt, sier han.

Passer til flere stiler

Det estetiske er vel så viktig. Det er mulig å velge mellom flere ulike farger på gulvet. De aktuelle boligene har en røff stil. Designgulvet går fint sammen med helheten her, men gulvet løfter også flere andre interiørstiler. Her har eiendomsutviklerne valgt fargen G80 Antrasitt Design Colour.

– Leilighetene er kjølige interiørmessig. Gulvene og veggene spiller på det, så varmer vi opp uttrykket med treelementer, vi får frem bjelkene i taket, og får inn et kjøkken med eikefronter som også varmer opp det visuelle. Samtidig har gulvet en helhetlig stil, det er ingen listverk, ingen terskler. Det henger godt sammen med den visuelle profilen til selskapet. Vi ønsker at det skal være litt røft, stramt og moderne, sier Nassim Achour.

Det er ingen tvil om at alle aktørene er fornøyd med resultatet. Både når det gjelder funksjonalitet, hvor fort det går an å legge gulvet, og fleksibilitet i utformingen.

– Denne typen gulv er noe nytt i en sånn leilighet. Det vanlige her ville vært tregulv, men det er veldig bra at noen tør å prøve noe nytt. Tenke litt utenfor boksen.

Jeg tror at mange kommer til å synes at dette er veldig kult, avslutter Alexander Klepp Asheim.

Gulv

Designgulv i arkitektenes eget hus

Trondhjems Arkitektforening valgte Designgulv fra Weber til sin nye storstue for å fremheve de gamle teglsteinveggene og tåle alt fra foredrag til fest.

Gulv

Arkitekten ville ha et lettstelt, slitesterkt og vakkert gulv i kulturhuset

Et gulv som er lett å vaske, pent å se på og som tåler røff bruk ble valgt i kulturhuset Meieriet.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.