close-pop-up.svg

Gjenbruk av Leca isoblokker – viktig for miljøet

Weber har vært delaktig i et prosjekt hvor målsettingen har vært å finne frem til en god og rimelig behandling av avfallet fra Leca Isoblokker. Det er nå etablert en ordning i samarbeid med Yggdrasil Miljø (v/Mardahl Industri) 

Det har nå utviklet standard metoder for å skille PUR-skummet fra LECA steinen. Metodene skal tilfredsstille miljøkravene og kravene til håndtering av farlig avfall. Da kan det rene LECA materialet gjenbrukes i nye produkter og kun PUR-skummet håndteres som farlig avfall. På denne måten vil man kunne redusere mengden farlig avfall betydelig.

Les mer om prosjektet her 

Det jobbes nå med å gjøre separasjonsprosessen mer automatisert og mobil. I tillegg venter vi på svar fra Sintef på om det er greit å skjære i PUR-skummet, og evt. med hva.

Viser det seg at vi kan kappe i skummet, vil vi være nærmere å kunne levere PUR- avfallet til Revac (en av 2 godkjente mottak i Norge) for energigjenvinning i stedet for til Fortum i Finland slik vi må per idag. 

Mursystemer

Endringer i sortiment av Leca blokker!

Vi er glade for å kunne informere om at vi nå har sikret nytt produksjonssted etter forhandlinger med et tidligere Leca anlegg i Danmark. Varer begynner allerede å ankomme våre logistikksentere  i de kommende ukene.


Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.

Fra fabrikk til skole

Flotte Fyrstikkalleen skole i Oslo er delvis bygget i den gamle fabrikken til Nitedals tændstikker.