close-pop-up.svg

Leca produkter

Leca er en rekke forskjellige typer produkter, alle sammen basert på brent leire som gir lette og porøse kuler med hardt skall. Kulene har i seg selv en rekke bruksområder, men er også råvare for leca blokker, piper og elementer.

LECA BLOKKER

Leca-blokken er nærmest for et norsk byggeikon å regne. Alle som har bygget kjenner den. Den er en av de aller mest brukte komponentene på norske byggeplasser. Å bygge med Leca er som å bygge med byggeklosser. Ved å stable stein på stein kan du bygge nær sagt hva som helst. Og vakre, holdbare overflatebehandlinger gjør at stadig flere arkitekter, entreprenører og byggherrer bruker Leca i hele huset.

LECA KULER

kuler.jpg

Leca Lettklinker, også kjent som løs Leca og Leca kuler, er utgangspunktet for alle Leca-produktene. Kulene er et rent naturprodukt av ekspandert leire. De er både varmeisolerende og drenerende samtidig som de har kapillærbrytende egenskaper.
De tåler fukt, frost og kjemikalier og gir ikke grobunn for sopp og råte eller skadedyr som maur, mus eller rotter. Dessuten er det lette. De veier bare ca 20 % av vanlige jordmasser og gir sterkt redusert jordtrykk.

LECA PIPE

pipe.jpg

Piper er satt sammen av en del forskjellige enkeltprodukter. Dem finner du informasjon om her.

Men er du på jakt etter informasjon om en komplett pipe, så må du se på våre løsningssider, der vi viser de forskjellige komplette pipesystemene Leca leverer. 

Leca elementer

elementer.jpg

Dette er de største Leca produktene, beregnet for de mer industrielle formål. Elementbygging er en rasjonell og effektiv byggemetode og det finnes Leca-elementer for både vegger og gulv. Leca Veggelementer er perfekte for røffe omgivelser, og benyttes der det er ønskelig med robuste vegger med lite vedlikehold. Leca Byggeplank er en meget rask løsning for de fleste typer dekker og etasjeskillere. De har god lydisolasjon, gir god brannsikkerhet og krever lite etterbehandling. 

Se også

Der finner du alt du trenger av teknisk informasjon, brosjyremateriell, kalkulatorer og referanser.

GLAVA®  selger også Leca blokker og piper, samt løs Leca i sekk. Disse produktene produseres av vår søsterbedrift Leca Norge AS.

På Leca Norge side websider, www.leca.no vil du finne all informasjon du trenger om disse produktene. Men skal du kjøpe dem, kontakter du oss på ordre@weber-norge.no.

 

 

Miljø og bærekraft

Weber deltar i Grønt Skipsfartsprogram

Nå skal det bli enklere å sende varene sjøveien, framfor med lastebil. Det gir store gevinster for miljøet. Weber er klar for å bruke havnene mer aktivt.

Leca produkter

Leca-blokken er for et norsk byggeikon å regne. Alle som har bygget kjenner den. Å bygge med Leca er som å bygge med byggeklosser. Ved å stable stein på stein kan du bygge nær sagt hva som helst. Og vakre, holdbare overflatebehandlinger gjør at stadig flere arkitekter, entreprenører og byggherrer benytter Leca i hele huset.

Kontakt oss for rådgivning

Yttervegg/fasade

Endelig kan murkvartalet på Torshov puste ut

Når en ærverdig murgård får forlenget liv, kjenner murmester Knut Guttorm på stolthet over å få være med på å rehabilitere dem.