close-pop-up.svg

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Lang levetid og minimalt vedlikeholdsbehov gjør EnveoVent-systemene til en attraktiv investering for boligeiere, eiendomsutviklere og byggherrer.
Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

EnveoVent Flex 

EnveoVent Flex er spesialdesignet for rask fremdrift i byggeprosjekter, og tilbyr en kostnadseffektiv løsning for både nybygg og rehabilitering over hele landet. Dette systemet inkluderer weber sin nye wp plate som er en lettvekts pussplate og den ferdigblandede grunnpussen weberpas FlexiGuard, som sammen garanterer en rask montering og minimal tørke-/herdetid. Systemet minimerer antallet komponenter og operasjoner nødvendig på byggeplassen, noe som bidrar til å redusere totalkostnadene og øke hastigheten på prosjektgjennomføringen.

EnveoVent Robust 

EnveoVent Robust er en robust løsning ideell for utfordrende miljøer hvor ekstra styrke og holdbarhet er ønskelig. Som pussbærer benyttes webers nye lettvektsplate wp plate. I kombinasjon med weber Fiberpussystem oppnås en økt slagmotstand og bedre jevnhet i fasadens overflate. 
Dette er spesielt viktig i områder med høy eksponering for vær og vind. EnveoVent Robust er utformet for å motstå tøffere forhold og kan stå upusset i opptil 6 måneder (her venter vi på endelig bekreftelse fra produsent), noe som gir den utførende mer fleksibilitet under byggeprosessen. 

 
Begge systemene, EnveoVent Flex og  EnveoVent Robust, er bygget opp etter prinsippet to-trinns tetting der systemet fungerer byggets «Gore-tex». Det nye systemet sikrer at fasaden er tett mot slagregn, og beskytter effektivt mot fuktinntrenging – noe som er kritisk gitt det økende antallet værrelaterte utfordringer knyttet til det norske klimaet.

Noen fordeler ved systemet:  

Ergonomisk fordeler: Systemene er designet for å være lette å håndtere og montere, noe som sikrer god ergonomi og reduserer arbeidsbelastningen. Dette gjør systemet ideelt for omfattende prosjekter hvor blant annet lav fysisk belastning på håndverkeren er en prioritet. 

Innovative materialer: EnveoVent-systemene er fremstilt av ekspandert glass og glassfiber, noe som gir en unik kombinasjon av letthet og styrke. Dette reduserer ikke bare byggetiden, men sikrer også en fasade som tåler tidens tann. 

Installasjonsvennlighet: Begge systemene krever færre arbeidsoperasjoner sammenlignet med tidligere systemer. De er designet for enkel tilpasning og montering ved hjelp av kun håndverktøy, noe som reduserer behovet for omfattende opplæring og spesialutstyr. 

Vedlikeholdsvennlighet

  • Lang levetid og minimalt vedlikeholdsbehov gjør EnveoVent-systemene til en attraktiv investering for boligeiere, eiendomsutviklere og byggherrer.
  • Den høye motstandskraften mot værfaktorer betyr også lavere langsiktige kostnader. 
  • Tilpasning til alle byggetyper: Enten det er snakk om lette eller tunge veggkonstruksjoner, nybygg eller rehabilitering, tilbyr vi gjennom EnveoVent et system som kan implementeres over hele Norge og som er tilpasset et bredt spekter av byggestiler og behov. 

En ny måte å jobbe med fasadesystemet for byggmesteren 

EnveoVent systemet er utviklet for å sikre at også Byggmestere og entreprenører vil kunne ta en større rolle i fasadessystemet. Med færre installasjoner, enklere håndtering og bedre ergonomi vil håndverkeren enkelt installere de nye pussplatene på lik linje som man i dag til eksempel gjør med våtromsplater – noe som sikrer en enda mer effektiv fremdrift på byggeplassen 

Miljø og bærekraft

Weber kjører miljøvennlig med ny biogassbil

Den store gevinsten er at bruk av biogass kan bidra til å redusere livssyklusutslippene med opptil 90 %. Bruk av biogass kan bidra til å redusere klimagassutslippene gjennom hele livssyklusen (well to wheel, WTW) med opptil 90 % sammenlignet med fossilt brennstoff.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.

Fra fabrikk til skole

Flotte Fyrstikkalleen skole i Oslo er delvis bygget i den gamle fabrikken til Nitedals tændstikker.