close-pop-up.svg

Vi dobler gulvkapasiteten i Bergen-området

Webers pumpebil foran et massivt byggeprosjekt
Etter økt etterspørsel, ble kapasiteten for pumpebil med Weber gulvavretting doblet i Bergen og omegn fra mars.

Vår pumpebil som allerede besørger Norges nest største by, har lenge hatt det svært travelt. Fra mars får den derfor på permanent basis selskap av nok en Weber pumpebil til store og mellomstore gulvprosjekter. 
 
– Bergensområdet har bestandig vært under press og vi har årlig levert flere tusen tonn gulvavretting hit. Pumpebilen, med en kapasitet på 20 tonn i timen, har nærmest levert døgnet rundt, også i helger. Nå har vi kommet til et veiskille og supplerer med én ekstra pumpebil, sier driftssjef for gulv, Øystein Oppebøen i Weber.

Tett samarbeid med transportør

Weber har et veletablert samarbeid med JS Transport AS, som drifter og kjører pumpebilen i Bergen. 
 
– Samarbeidet er essensielt for kvaliteten på pumpetjenesten som leveres, og det er derfor helt naturlig at også bil nummer to innlemmes i operasjonen til JS Transport AS, sier Oppebøen.

Effektiv gulvlegging med pumpebil

Pumpebilene fra Weber kan betraktes som rullende fabrikker som kommer til avtalt tid og blander produktet ferdig på byggeplass. Det gjør logistikken og gulvjobben enkel og rask for entreprenørene, samt nærmest eliminerer svinn og avfall fra leveransen. Pumpebilen trenger kun å kobles til vann for å levere ferdig blandet gulvavretting ut slange. Med hjelp fra et avansert blandingssystem og styringspanel sørger sjåføren for det perfekte blandingsforholdet med riktig flyt til prosjektet. 

– Trenden de siste årene har vært stadig større jobber der det pumpes større gulvarealer på én gang. Pumpebilene kan levere kontinuerlig i timevis, så lenge det etterfylles med tørrpulver i form av bulkbiler. Rekorden på én dag er godt over 200 tonn i en pumpeseanse, sier Oppebøen. 

Tilpasset fossilfrie byggeplasser

Weber har i dag 15 egne pumpebiler fordelt rundt i landet, som alle kan kobles til byggestrøm dersom det skal leveres på fossilfrie byggeplasser. Dersom strøm ikke er tilgjengelig, er bilene også utstyrt med moderne Euro6-motorer som kan kjøre på biodiesel. Dette gjør fossilfrie leveranser mulig der det er et ønske eller krav.  

Her trafikkerer Webers pumpebiler :

  • 8 i Lillestrøm 

  • 1 i Kristiansand 

  • 1 i Stavanger 

  • 2 i Bergen 

  • 1 i Trondheim 

  • 1 i Harstad 

  • 1 i Vestnes 

Gulv

Ligger et ingeniørhode foran nye lydkrav til gulv

Kjenner du til de nye lydkravene for gulv mellom boliger? De kan bli vanskelig å tilfredsstille med tradisjonell gulvlegging.

Yttervegg/fasade

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.