close-pop-up.svg

Interiørbloggeres blomsterkasse – bygg den selv!

En hjemmelaget blomsterkasse murt av Leca-produkter, rammer inn blogger Vibeke Langørgens terrasse.
Bloggeren Vibeke Langørgen blogger om interiør. Hun kastet også et blikk på hagen og bygget en blomsterkasse i Leca med puss. Her er hennes beskrivelse og bilder.

Bygge blomsterkasse trinn 1: Bunn På Glidesjikt

– Vi har valgt å mure opp blomsterkassene oppå terrassen, denne her er på bakkenivå. Vi fikk tips om å mure en 5 centimeter bunn med plast under for å etablere et glidesjikt. Så da startet vi med å lage en ramme for bunnen og la plast under, forteller Langørgen.

Hun tipser om at plank kan brukes for å få litt høyde på rammen.

– Det gjorde ikke vi på vår første plantekasse, men på den andre. Vi oppdaget at det ble mye enklere. (Se bildene). Slik kan du bruke rammen til å legge U-blokkene du senere skal bruke for å mure, inntil rammen for å få en rett linje i overgangen mellom bunn og U-blokkene. For å spare vekt på bunnen, blandet vi betongen med tilslag av Leca-kuler. Vi brukte blandingsforhold 1 del betongmørtel til 3 deler Leca-kuler. Til slutt boret vi hull til drenering i bunnen - så var bunnen ferdig! forklarer hun.

Bygge blomsterkasse trinn 2: U-blokk på u-blokk

Da bunnen hadde tørket litt, men ikke for mye, murte de første skift med u-blokker.

– Med en ramme som var høyere enn bunnen, ble det litt enklere å få en rett linje fra bunn til første skift med U-blokker.

Første raden med u-blokker ble plassert inntil rammen hele veien rundt. Så ble armering plassert i U-en og mørtel B20 blandet og fylt i U-en. Det andre skiftet ble murt på samme måte som første skift.

I og med at kassene skal være «selvbærende», har vi valgt å binde de to skiftene sammen med  hjelp av noe armering. Rett og fint blir det om du murer etter murersnor. Nå fikk det tørke og heldigvis var det fint vær i Trøndelag disse dagene. Imens var det bare å bære sekker med puss slik at det lå klart, forteller Langørgen.

Vibeke Langørgen

Blogger

Alle produktene er fra Leca. 

Miljø og bærekraft

Gjenbruk av Leca isoblokker – viktig for miljøet

Weber har vært delaktig i et prosjekt hvor målsettingen har vært å finne frem til en god og rimelig behandling av avfallet fra Leca Isoblokker. Det er nå etablert en ordning i samarbeid med Yggdrasil Miljø (v/Mardahl Industri) 

Yttervegg/fasade

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.