close-pop-up.svg

Interiørbloggeres blomsterkasse – bygg den selv!

En hjemmelaget blomsterkasse murt av Leca-produkter, rammer inn blogger Vibeke Langørgens terrasse.
Bloggeren Vibeke Langørgen blogger om interiør. Hun kastet også et blikk på hagen og bygget en blomsterkasse i Leca med puss. Her er hennes beskrivelse og bilder.

Bygge blomsterkasse trinn 1: Bunn På Glidesjikt

– Vi har valgt å mure opp blomsterkassene oppå terrassen, denne her er på bakkenivå. Vi fikk tips om å mure en 5 centimeter bunn med plast under for å etablere et glidesjikt. Så da startet vi med å lage en ramme for bunnen og la plast under, forteller Langørgen.

Hun tipser om at plank kan brukes for å få litt høyde på rammen.

– Det gjorde ikke vi på vår første plantekasse, men på den andre. Vi oppdaget at det ble mye enklere. (Se bildene). Slik kan du bruke rammen til å legge U-blokkene du senere skal bruke for å mure, inntil rammen for å få en rett linje i overgangen mellom bunn og U-blokkene. For å spare vekt på bunnen, blandet vi betongen med tilslag av Leca-kuler. Vi brukte blandingsforhold 1 del betongmørtel til 3 deler Leca-kuler. Til slutt boret vi hull til drenering i bunnen - så var bunnen ferdig! forklarer hun.

Bygge blomsterkasse trinn 2: U-blokk på u-blokk

Da bunnen hadde tørket litt, men ikke for mye, murte de første skift med u-blokker.

– Med en ramme som var høyere enn bunnen, ble det litt enklere å få en rett linje fra bunn til første skift med U-blokker.

Første raden med u-blokker ble plassert inntil rammen hele veien rundt. Så ble armering plassert i U-en og mørtel B20 blandet og fylt i U-en. Det andre skiftet ble murt på samme måte som første skift.

I og med at kassene skal være «selvbærende», har vi valgt å binde de to skiftene sammen med  hjelp av noe armering. Rett og fint blir det om du murer etter murersnor. Nå fikk det tørke og heldigvis var det fint vær i Trøndelag disse dagene. Imens var det bare å bære sekker med puss slik at det lå klart, forteller Langørgen.

Vibeke Langørgen

Blogger

Alle produktene er fra Leca. 

Yttervegg/fasade

Omfattende rehabilitering av betongfasade på Frogner

Da sameiet i Balders gate 4 ville oppgradere balkongene ble det raskt avdekket alvorlige skader, som førte til at hele fasaden måtte rehabiliteres. Weber har bistått med produkter og rådgivning.

Yttervegg/fasade

– Sommerro House og Villa Inkognito fikk et skikkelig løft

De to antikvariske murbygningene vegg i vegg i hovedstaden har fått den perfekte alderdom etter en storstilt rehabilitering både utvendig og innvendig.

Innervegg

Mindre jobb og støv når Tøyenbadets vegger bygges

Her skal tusenvis av mennesker hygge seg med venner og familie, lære seg å svømme, stupe, trene, eller bare slappe av.