close-pop-up.svg

Rehabilitering av vegger med saltutfellinger

Vann som kommer inn i yttervegger innholder ofte vannløslige salter. Når det saltholdige vannet transporteres og fordamper mot overflaten, blir saltene igjen. Ved stor tilgang på fukt og saltholdig vann kan dette lede til problemer med saltutfellinger og at pussen slipper fra bakveggen. Dette er problemer som ikke er uvanlige å finne i f.eks. kjellere.

Weber lanserer nå en pussløsning som kan håndtere disse problemer.

weber dry renovation, som ble opprinnelig tatt frem i Venezia for å avhjelpe problemer med fuktskader på vegger, lanseres nå i weber sitt sortiment i Norge. Sammensetningen til weber dry renovation sikrer en optimal effekt selv ved relativt tynne pussjikt takket være høyt luftporeinnhold og meget høy diffusjonsåpenhet.

Den porøse porestrukturen tillater at krystalliseringen av salter kan skje i pussjiktet som så absorberer saltene. Slik unngås krystallisering av salter på overflaten og i tillegg bidrar den porøse strukturen til en bedre uttørking av veggkonstruksjonen forteller Jonas Jalmerbrandt, produktsjef for mørtel/fasade.

Les mer om weber dry renovation:

Løsning
 

Miljø og bærekraft

Gjenbruk av Leca isoblokker – viktig for miljøet

Weber har vært delaktig i et prosjekt hvor målsettingen har vært å finne frem til en god og rimelig behandling av avfallet fra Leca Isoblokker. Det er nå etablert en ordning i samarbeid med Yggdrasil Miljø (v/Mardahl Industri) 

Yttervegg/fasade

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.