close-pop-up.svg

Slik kombinerte arkitekten tre ulike stiler til Weber Designgulv

– Jeg opplever det som typisk at folk som pusser opp tenker at de ikke skal gjøre noe med gulvet. Men det er gulvet som er flaten man opplever mest. For estetikken er det veldig viktig å prioritere gulvet, sier Lene Marie Weum Knudsen. 
Betonglignende gulv passer til langt mer enn den industrielle stilen. Her viser interiørarkitekten andre stiler i perfekt kombinasjon med Weber Designgulv.

– Det fine med Weber Designgulv er at det er nøytralt og lett å kombinere til ulike stiler. Det er mykere å gå på enn et vanlig betonggulv, men du kan fortsatt etterbehandle det, eller slipe det, forklarer interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen fra Sandefjord.  

I 2006 ble hun uteksaminert i interiørarkitektur ved Griffith College Dublin. Få år senere startet hun firmaet Into Design og har siden levd av å innrede næringslokaler og privatboliger. Hun er lidenskapelig opptatt av å skape gjennomtenkte rom, som holder seg over tid. 

Tips når du velger gulv 

–  Gulvet er den mest betydningsfulle flaten du har i et rom. Gulv er kjempeviktig både for det visuelle utrykket og rommets funksjon, konstaterer Weum Knudsen.  

Hun oppfordrer derfor boligeiere til å stille seg de samme spørsmålene som en arkitekt. Hva slags bruk må gulvet tåle – skal det for eksempel tåle mye gangtrafikk og slitasje? Hvilket uttrykk vil du skape – hardt eller mykt? Et sementbasert gulv som Weber Designgulv passer uttrykk i begge ender av skalaen.  

Sett noe sprøtt og lekent på gulvet 

Den industrielle stilen med betongliknende gulv har de fleste sett før. Weum Knudsen demonstrerer her typiske materialer og farger for tre ulike stilretninger på en vareprøve av Weber Designgulv i fargen G20 Light Grey. Den danner base og bakgrunn for stilelementene. 

– Det som er fint med denne fargen, er at den tilpasser seg det du kombinerer den med. Enkelte gulvfarger blir man litt bundet opp av, kommenterer interiørarkitekten.  

Den eklektiske stilen preges av et lekent og fargesterkt interiør med blanding av ulike stilarter, gjerne fra ulike tidsepoker. Her er alt lov! Reglene brytes bevisst i en utradisjonell kombinasjon. Asymmetriske, runde og bølgede former spiller en viktig rolle. 

– Dette er en veldig kul stil når den er gjennomført.  

Weum Knudsen har demonstrert den med en 3D-flis fra Mutina for å gi en relieff-følelse på veggen. Den sennepsgule flisen er overraskende kombinert med en rosa kontrastfarge i fugene. Metallelementene består av gylden messing. 

Lyst og luftig med moderne minimalisme 

Den moderne minimalismen har et lyst og luftig uttrykk og lar naturen prege farger i interiør og detaljer. Få, tidløse møbler, gjerne i god kvalitet og design. Naturmaterialer som ull og lin blir mye brukt. Skinn og treverk bidrar ofte som det varme elementet. Fargeskalaen er ofte i en lys og nøytral palett.  

Skap harmoni med sofistikert eleganse 

Til denne stilen er ofte møbler og andre store elementer basert på nøytrale farger som sort, grått, beige og hvitt. Basen blir da tidløs. Detaljer som vaser, puter og tepper bidrar som fargesterke elementer i en helhetlig fargebruk, ofte med stor variasjon. Detaljene kan byttes ut etter årstider og trender.  

– Stilen skaper en god harmoni som fører til elegante overganger mellom soner og rom, forklarer Weum Knudsen.  

Ifølge Weum Knudsen hører ofte metaller som bronse og sort, i stedet for krom, til den sofistikerte elegansen. Se for deg speilfliser mellom kjøkkenskapene og benkeplaten av marmor. 

Designgulv er en nøytral og rolig base til din stil 

– Weber Designgulv gir en veldig nøytral og rolig base til den stilen du ønsker å skape. Med dette gulvet kan du tilføre det du ønsker. Det fine med Designgulv er at det spiller på lag med alle interiørstiler, fastslår interiørarkitekten. 

– De taktile overflatene med ulike teksturer som for eksempel matt og blankt er det som skaper spenning og dybde i interiøret. Dette er kanskje noe av det viktigste å tenke på når en lager et interiør, forteller Weum Knudsen. 

Gulv

Arkitekten ville ha et lettstelt, slitesterkt og vakkert gulv i kulturhuset

Et gulv som er lett å vaske, pent å se på og som tåler røff bruk ble valgt i kulturhuset Meieriet.

Gulv

Designgulv i arkitektenes eget hus

Trondhjems Arkitektforening valgte Designgulv fra Weber til sin nye storstue for å fremheve de gamle teglsteinveggene og tåle alt fra foredrag til fest.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.