close-pop-up.svg

Weber kjører miljøvennlig med ny biogassbil

Den store gevinsten er at bruk av biogass kan bidra til å redusere livssyklusutslippene med opptil 90 %. Bruk av biogass kan bidra til å redusere klimagassutslippene gjennom hele livssyklusen (well to wheel, WTW) med opptil 90 % sammenlignet med fossilt brennstoff.

Weber benytter den nye biogassbilen i daglig transporter mellom Oslo, Ski, Fredrikstad.  Bilen går med last opp mot 28 tonn daglig. På vinteren må vi lade en gang pr tur langs veien. (Råde/Rygge)

På sommeren greier vi de fleste turer/retur Oslo uten ekstra lading. Da står bilen til lading over natt på vårt anlegg på Grorud. Utover det er vår erfaring med alle våre helelektriske biler at når det blir planlagt transport opp mot bilens rekkevidde fungere dette veldig bra. Sjåførkomfort er dessuten svært bra.

En av våre utfordringer er mangel på egnede ladeplasser for tungbil. Vi må lade på plasser for personbil, dette krever at vi stenger for flere ladeplasser.

Tekniske spesifikasjoner på Weber bilen

  • Funksjoner: Volvo FH Electric 
  • Akselkonfigurasjoner: Trekkvogn: 4×2, 6×2, 6x4​​,Alle aksler har luftfjærig
  • Vogntogvekt: Inntil 50 tonn
  • Batterikapasitet: 360–540 kWh, 4–6 batterier.
  • Rekkevidde: Opptil 300 km (4×2 trekkvogn med tilhenger)
  • Ladetid (fulladet): 9,5 timer med vekselstrøm (43 kW), ​2,5 timer med likestrøm (250 kW)
  • Drivlinje: 2–3 elektromotorer, I-Shift girkasse
  • Ytelse: Opptil 330–490 kW kontinuerlig effekt
  • Bruksområder: Egnet for påbygg. 3 kraftuttak (elektrisk, mekanisk og girkassemontert)

Om Biogass

Biogass er et fullt fornybart og miljøvennlig brennstoff som kan bidra til å redusere livssyklusutslippene av klimagasser med opptil 90 % sammenlignet med bruk av fossilt brennstoff. Biogass kan brukes til de samme formålene som naturgass, blant annet som drivstoff til vei- og sjøtransport og energi til industrien.

Biogassproduksjon er en del av den sirkulære økonomien, ettersom denne gassen produseres av avfallsprodukter som bioavfall, kloakkslam, husdyrgjødsel og andre sideprodukter fra industri og landbruk. Den organiske massen som oppstår som et biprodukt av biogass, er rik på næringsstoffer. Disse næringsstoffene kan resirkuleres ytterligere for bruk i industri og landbruk.

Beregningen av reduksjonen i CO2-utslippene tar høyde for hele biogassverdikjeden, fra sourcing av bioavfall til produksjon, distribusjon og bruk av biogass.

Kildemateriell er hentet ifra vår leverandør på biogass Gasum

Yttervegg/fasade

Ny fasadeløsning fra Weber - Møt EnveoVent Flex og EnveoVent Robust

Weber er stolte av å introdusere to nye ventilerte fasadesystemer: EnveoVent Flex og EnveoVent Robust. Disse systemene, utviklet av Weber, er skreddersydde for det norske klimaet og er utviklet for å svare opp behovene knyttet til et ventilert fasadessystem som har en lav vekt og som sikrer bedre ergonomi og effektivitet på prosjektene.

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.

Fra fabrikk til skole

Flotte Fyrstikkalleen skole i Oslo er delvis bygget i den gamle fabrikken til Nitedals tændstikker.