close-pop-up.svg

Arkitektstudenter imponerer

En av vinner objektene etter 2 dagers flittig muring.
11. og 12. oktober var det igjen tid for murworkshop for 2. års arkitektstudenter på Weber sitt kompetansesenter i Lillestrøm.

Workshopen foregår foregår i regi av Murforum og ved hjelp fra Wienerberger og Weber.

De 60 studentene ble delt i 12 grupper hvorpå halvparten skulle mure og bygge med Leca og de resterende med tegl. Hans Bjørn Holter, lærer ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo, var til stede og fikk ta arbeidene i nærmere øyesyn.

Godt forberedt

Jan Petter Svendsen var til stede på vegne av Weber. Etter at han hadde ønsket velkommen var det Murforum som gjennomgikk muring og pussing i praksis før studentene tok fatt på sine planlagte mur-objekter.

Denne workshopen er en praksis vi alle setter stor pris på.

Jan Petter Svendsen

Weber

Etter 2 fulle dager i kompetansesenteret var det tid for premiering av de beste Leca og tegl prosjektene. Som bildesliden under viser, var det høyt nivå på alle objektene.

Denne praksisen har foregått i flere år og noe både lærere, elever, samt leverandører setter stor pris på. Kompetansesenteret i Lillestrøm er hyppig i bruk så alle var med å rydde og klargjøre til neste brukere. 

Lyden av murhus

Nesten ved vannkanten i Bergen ligger et nytt murhus. - For eierne var det viktig at huset ikke bare så flott ut, men at det også hadde lyden av et murhus, forteller arkitekt Ove Grung.

Fra fabrikk til skole

Flotte Fyrstikkalleen skole i Oslo er delvis bygget i den gamle fabrikken til Nitedals tændstikker.

Mur var førstevalget

Huseieren har bodd i England og var aldri i tvil; Huset hans skulle bygges av mur.