1400 kvm Designgulv - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

1400 kvm Designgulv

– Når vi støper et Weber Designgulv kan vi ikke stoppe - ikke spise - ikke angre. Det forteller Arild Bogstrand.

Galleri

Null toleranse for stopp

Gulvet hos Clas Ohlson i Harstad er utført av Malermestrene Bogstrand. Det spesielle med støpingen av et slikt gulv er null toleranse for stopp av ethvert slag. – Det er absolutt spennende for det er ikke mulighet til å gjøre feil. En ørliten stopp vil øyeblikkelig vises i gulvet. Derfor kan vi ikke stoppe, spise eller angre ett sekund, sier Arild Bogstrand. Han forteller at det er forarbeidet som tar lengst tid. – Her brukte vi tre dager på klargjøringen. Selve gulvet ble lagt på fem intensive timer. Dette er fine jobber, vi er klare for nye oppdrag, fastslår Arild Bogstrand.  

Samme nivå

I alt er nærmere 3000 kvadratmeter gulv revet opp ogsparklet i løpet av rehabiliteringen. Etter at gulvene var revet opp måtte de bygges opp på nytt. Det ble valgt å blåse inn løs Leca mellom etasjeskillene for å bygge opp til samme nivå som det gamle gulvet.

– Gulvet i gangene på skolen er en helt annen type og på et annet nivå etter at tre gulvet ble revet. I klasserommene måtte det derfor blåses inn mellom 60 og 80 millimeter løsLeca for å komme på samme nivå, forteller Storvik. På løs-Lecaen er det lagt en 25 millimeter tykk trinnlydsmatte som igjen er sparklet med omtrent 40 millimeter Weber.floor.

– Hele skolen er sparklet med et 35 millimeter tykt lagmed Weber.floor. Det er en hurtig og effektiv måte å leggeslike gulv på. På sparkelen er det klart til å legge eventuelt belegg på toppen, sier han.  

Blir vanligere

Storvik forteller at det blir vanligere å bruke løs Leca og sparkling i rehabiliteringer av gamle bygg.

På Sentrum skole var det egentlig prosjektert en annen løsning, men utbyggeren valgte vår løsning da vi kunne love et bedre gulv på kortere tid, sier han. Han mener det er ingen andre gulvløsninger som kanleggesså fort og som gir et så godt resultat.

Det er mange fordeler med dette gulvet. I den løse Lecaen kan det legges tekniske installasjoner som dermed blir skjult. Samtidig er det en rask og god måte å leggemange kvadratmeter på kort tid, sier salgsingeniør Roger Estensen i Weber.

Prosjektinformasjon

Byggherre: Horten kommune
Totalentreprenør: Raaen Entreprenør AS
Gulvarbeider: Trinnlyd og Varme AS og Vestfold Gulvavretting As  

Relaterte produkter

weberfloor 4610 Industry Top

weberfloor 4610 Industry Top

Selvutjevnende, pumpbar sementbasert avrettingsmasse med høy holdfasthet. Ferdig slitesjikt. For profesjonelt bruk.