5000 tonn Webergulv - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

5000 tonn Webergulv

Utvidelsene av Oslo lufthavn på Gardermoen er ett av de største byggeprosjektene i Norge. Weber sørger for vannrette gulv.

Tekst og foto: Gaute B Iversen

Galleri

Det er ikke mer enn 17 år siden den nye hovedflyplassen på Gardermoen åpnet med direktesendt TV-show og kongelig publikum. Nå utvides flyplassen i flere retninger med ny pir, utvidet ankomst- og avgangshall og utvidet togstasjon.

- Vi har vært her i over ett år, med ganske intenst arbeid i perioder. Det er store mengder med gulv som skal sparkles på begge byggeprosjektene, forteller Øyvind Bratli i Gauksås Gulvstøp AS. Selskapet har fått kontrakt på å sparkle både den nye terminalen og de utvidede avgangs- og ankomsthallene. I alt skal selskapet sparkle mer enn 5000 tonn på de to prosjektene.

Viktig logistikk

Byggeprosjektene er store og det er mye som skal på plass før åpningen i 2017. Sikkerheten rundt utbyggingen er streng og framdriftsplanen er stram.

- Vi er inne her i perioder og er helt avhengig av god logistikk fra Weber sin side. Når vi går i gang med store sparklinger må bulkbilene være på plass slik at vi ikke får stopp. Vi er helt avhengig av at logistikken til Weber fungerer. Og det gjør den, forteller han.

Slangen som brukes for å legge ut massen koster opp mot 1000 kroner per meter. På siste sparkling på de nye hallene var slangen 140 meter lang.

- Står det stille for lenge, begynner det å herde og vi mister slangen. Det blir fort dyrt, forklarer Bratli.

Gode produkter

Han har god erfaring med Weber sine gulvprodukter og har lært dem å kjenne. - Det går mest tid på klargjøring av området som skal sparkles. Hullene trenger ikke være så store før det renner ned i etasjen under, med alt det fører til, sier han.

Da Bygg Bedre var på besøk sparklet han og kollegaene i Gauksås Gulvstøp AS 750 kvadratmeter. - I snitt er det 6 cm tykt der vi har sparklet i dag. Totalt gikk det med omtrent 72 tonn avrettingsmasse, forteller Øyvind Bratli i Gauksås Gulvstøp AS.

Prosjektinformasjon

Byggherre: Avinor
Entreprenør: Hent AS
Gulvsparkling: Gauksås Gulvstøp AS
Weber-produkter: weber.floor 4360 Rapid