Enkelt med god dokumentasjon - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

70 tonn på skiftet

- Alt har gått helt knirkefritt. Vi la 500 tonn gulvavretting uten problemer, forteller Einar Vikeså i Vikeså Golv AS om det nye hovedkvarteret til Apply Sørco.


Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Galleri

Apply

Apply er i løpet av kort tid blitt et stort konsern med aktivitet innen mange forskjellige bransjer, men med hovedvekt på forskjellige datterselskaper innen offshore. Konsernet består også av både sterk- og svakstrømsinstallatører og rørleggere.

- Det har gått helt smertefritt på dette prosjektet. Gjennom hele arbeidet har det vært veldig fin flyt i gulvsparklingen, sier prosjektleder Alv Selvik i Skanska. Entreprenøren bygger det nye hovedkontoret til Apply Sørco, ett av datterselskapene i Apply-konsernet.

Store mengder

På kort tid er det lagt nesten 500 tonn gulvavretting, i all hovedsak Weber.floor 4310 FibreFlow, i bygget. På hvert skift ble det lagt opp mot 70 tonn gulvavretting. 

- Vi begynte tidlig med å planlegge avrettingen av hulldekkene. Prosjektledelsen har lagt til rette og sørget for gode forhold for jobben, forteller Einar Vikeså, daglig leder i Vikeså Golv AS. Han sier at Weber også ble tatt med i planleggingen på et tidlig tidspunkt.

- Når vi gir beskjed i god tid er Weber veldig flinke til å følge opp planene. Når de involveres tidlig fungerer det veldig bra, sier han.

Egen klasse

Vikeså Golv AS har 10 ansatte og er en av Webers sertifiserte gulventreprenører. Vikeså forteller at de kun bruker Weber sine produkter når de sparkler gulv.

- Vi har prøvd andre ting, men Webers produkter er i en helt egen klasse. Det gir alltid den kvaliteten vi vil ha. Den er enkel å jobbe med, gir gode resultater og færre reklamasjoner, sier han.

God å legge på

Ikke bare er Vikeså fornøyd med at Webers gulvavrettingsprodukter er gode å arbeide med, men som leverandør også av tepper og gulvbelegg setter han pris på egenskapene etter herding.

- Det er en fin flyt i massen som gir et veldig godt resultat. Den blir fast og fin i overflaten, noe som gjør at den er veldig god å jobbe med også for gulvleggeren, forteller Einar Vikeså.

Prosjektinformasjon

Entreprenør: Skanska AS
Gulvarbeider: Vikeså Golv AS
Arkitekt: Brandsberg-Dahls Arkitekter AS