Eksklusiv butikk med designgulv - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Eksklusiv butikk med designgulv

Spesiallaget gulv fra Weber gir Nike-butikken i Karl Johans gate i Oslo et rått uttrykk. Designgulv er et spesiallaget gulv bestående av sement og stenblanding. Når blandingen blir pusset ned får overflaten et unikt utseende og ingen gulv blir like. Gulvet som ble utviklet til Nike-butikken i Oslo ble oppkalt etter Nike.

Galleri

Stilte strenge krav til gulv og annet interiør

Nike har strenge krav når det gjelder sine butikkers utseende. I den nye butikken i Karl Johans gate er det lagt ressurser i et gjennomført utseende. Alt fra belysning, hyller, vegger og gulv blir spesiallaget for å passe merkevarens profil og butikkens utforming.

- Ingen Nike-butikker er helt like. Oppdrag som dette er både utfordrende og spennende, sier Jonny Fjeldstad i Byggmester Neteland.

Selv om det var noen klare retningslinjer for butikken de måtte forholde seg til, ble mye overlatt til entreprenøren. Dermed fikk de også brukt kreativiteten sin i utformingen. Planen var å legge et betongdekke, men på grunn av hardheten og fuktighetsgraden i det eksisterende gulvet, måtte de velge et annet alternativ.

- Løsningene Weber foreslo traff på både på likhet til det opprinnelige gulvet med et designelement som appellerte til oss og kunden, forteller Jonny Fjeldstad.

Gulvblandingen som ble utviklet har Weber valgt å kalle for Weber Nike Topp Matt.

Avrettingsmassen herder i helgen

- Avrettingsmassen må dumpes i en sitting etter at vi har avrettet og klargjort gulvet. Da er massen så tørr at den fordeles for hånd, forklarer Patrik Vahlman i Norsk Gulv og Boreteknikk AS.

Det tok fire menn én dag å fordele massene utover den 240 kvadratmeter store gulvflaten. Etter fordeling må massen herde i minst to døgn.

- Utfordringen er at ingen andre kan utføre annet arbeid på byggeplassen mens vi holder på med vår jobb. Det resulterer i at vi alltid legger gulv på fredager for å unngå ekstra utgifter for byggherren, sier Vahlman.

Dermed kan gulvet herde over helgen mens det ikke jobbes. Etter herding slipes gulvet med diamantsliper. Deretter behandles det med en lakk som gir gulvet en blank overflate og beskytter mot fukt og vannskader.

- Jeg har lagt tilsvarende gulv kanskje tre eller fire ganger i løpet av min tolv år lange karriere. Det er veldig spennende for oss å gjøre slike jobber. Spesielt når resultatet blir så bra og eksklusivt, sier Vahlman.

Weber Designgulvs egenskaper

  • Rask installasjon
  • Fleksible rehabiliteringssystemer i tynne sjikt
  • Designmuligheter
  • Høy slitasjemotstand
  • Enkelt å rengjøre og vedlikeholde


Prosjektinformasjon Nike concept store

  • Byggherre: Varnergruppen
  • Entreprenør: Byggmester Neteland
  • Gulvarbeider: Norsk Gulv og Boreteknikk AS
  • Produkter: Weber designgulv

 

 

Relaterte produkter

Weber Designgulv

Weber Designgulv

Gulvet, med sine skygger, gir et dynamisk, nesten levende utseende. Her kan du få et spesialdesignet gulv ingen har maken til.