Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Eksklusiv butikk med designgulv

Den nye Nike butikken i Karl Johans gate i Oslo har fått et spesiallaget gulv fra Weber.

Tekst: KIM FJELDBERG
Foto: KIM FJELDBERG og GAUTE B. IVERSEN

Galleri

Designgulv er et spesiallaget gulv bestående av sement og stenblanding. Når blandingen blir pusset ned får overflaten et unikt utseende og ingen gulv blir like. Gulvet som ble utviklet til den nye Nikebutikken i Oslo er til og med oppkalt etter Nike.

Ingen like butikker

Nike har strenge krav når det gjelder utseende på butikkene. I den nye butikken i Karl Johans gate er ingen midler spart. Alt fra belysning, hyller, vegger og gulv blir spesiallaget for å passe merkevarens profil og butikkens utforming. – Ingen Nike-butikker er helt like. Oppdrag som dette er jo både utfordrende og spennende, forteller Jonny Fjeldstad i Byggmester Neteland. De måtte bli kreative i utformingen av butikken, og selv om det var noen klare retningslinjer de måtte forholde seg til ble mye opp til entreprenøren. Planen var å legge et betongdekke, men på grunn av hardheten og fuktighetsgraden til det eksisterende gulvet måtte det velges et annet alternativ.

– Løsningene Weber foreslo traff på både på likhet til det opprinnelige gulvet med et designelement som appellerte til oss og kunden, forteller Jonny Fjeldstad. Gulvet som Weber utviklet er såpass unikt at Weber har valgt å kalle blandingen for Weber Nike Topp Matt. 

Tidkrevende prosess

– Massen må dumpes i en sitting etter at vi har avrettet og klargjort gulvet. Da er massen så tørr at den fordeles for hånd, forklarer Patrik Vahlman i Norsk Gulv og Boreteknikk AS. Det tok fire mann en dag for å fordele massene utover det 240 kvadratmeter store gulvflaten. Etter fordeling må massen herde i minst to døgn.

– Utfordringen, er at ingen andre kan utføre annet arbeid på byggeplassen mens vi holder på med vår jobb. Dette skaper ekstra utgifter for byggherren, noe som betyr at vi alltid legger gulv på fredager, sier han. Slik kan gulvet herdes over helgen når ingen er der. På gulvet i Nikebutikken ble det også jobbet i skift både natt og dag.

Etter herding slipes gulvet med diamantsliper før det behandles med en lakk som gir gulvet en blank overflate og beskytter mot fukt og vannskader. – Jeg har lagt tilsvarende gulv kanskje tre eller fire ganger i løpet av min tolv år lange karriere. Det er veldig spennende for oss å gjøre slike jobber sier han, spesielt når resultatet blir så bra og eksklusivt, sier Vahlman.

Prosjektinformasjon Nike concept store

  • Byggherre: Varnergruppen
  • Entreprenør: Byggmester Neteland
  • Gulvarbeider: Norsk Gulv og Boreteknikk AS
  • Produkter: Weber designgulv

Relaterte produkter

Weber Designgulv

Weber Designgulv

Gulvet, med sine skygger, gir et dynamisk, nesten levende utseende. Her kan du få et spesialdesignet gulv ingen har maken til.