Enkelt med god dokumentasjon - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Enkelt med god dokumentasjon

I BREEAM -prosjekter er det viktig med god dokumentasjon. – Weber hadde veldig god dokumentasjon på sine produkter, noe som gjorde arbeidet lettere, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith.

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

 

 

Galleri

Sikte mot en BREEAM-sertifisering.

Kruse-Smith er en av de største entreprenørene i Norge. Da de skulle bygge seg nytt hovedkvarter på Kanalsletta i Sola utenfor Stavanger, valgte selskapet å sikte mot en BREEAM-sertifisering.
- Da vi begynte var BREEAM veldig nytt i Norge. Vi kom litt sent i gang med å samle poeng. Bygget var allerede påbegynt. Det gjorde at vi mistet noen viktige poeng i starten, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith som var ansvarlig for BREEAM-dokumentasjonen.

Gulvavretting

Prosjektet består av tre bygg, hvorav de to første er ferdige og tatt i bruk. Byggingen av det siste bygget er avhengig av leietagere. Byggene fikk til slutt BREEAM Good-klassifisering.

- I all hovedsak er det brukt Weber flytsparkel i alle etasjene. Vikeså gulv har sparklet over 12 000 kvadratmeter hulldekke. Resultatet er blitt veldig bra, sier distriktssjef for Weber i Rogaland, Atle Thu.

Kontorbyggene i Kanalsletta er blant de aller første norske byggene hvor byggherren siktet mot en BREEAM-sertifisering. Ved å være pionerer oppdaget Kruse-Smith at mange leverandører manglet dokumentasjon.

- Mange har ikke eller har ikke oversikt over egen dokumentasjon. Det gjør at BREEAM-prosjektet ble ekstra krevende, men vi har lært mye, forteller hun. I et BREEAM-prosjekt skal alle materialer godkjennes før de brukes på byggeplassen. Dokumentasjon på materialenes egenskaper og hva de inneholder er derfor ekstra viktig.

- Weber var den eneste leverandøren som hadde full kontroll på all dokumentasjonen. På alle produktene som er brukt i dette bygget fikk vi det vi trengte med én gang, sier Aslaug Helberg.

Prosjektinformasjon

Entreprenør: Kruse-Smith AS
Byggherre: Kruse-Smith Eiendom AS
Gulvarbeider: Vikeså golv AS
Arkitekt: Arkitektkontoret Vest AS

Relaterte produkter

weberfloor 4655 Industry Flow Rapid

weberfloor 4655 Industry Flow Rapid

Hurtigherdende, selvutjevnende sementbasert avrettingsmasse beregnet som underlag for herdeplast og industrigulv med lett belastning.