Golf Tower; effektivt med pumpe - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Golf Tower; effektivt med pumpe

Med pumpebil og gode forberedelser greide Oltedal Golv AS i Sandnes å sparkle nesten 5.000 kvadratmeter gulv på én dag.

Galleri

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Golf Tower blir ett av de høyeste byggene på industriområdet Forus når det står ferdig neste år. Med åtte etasjer vil leietagerne få bedre utsikt enn de fleste andre på det tidligere flyplassområdet.

– Totalt skal vi legge 15 000 kvadratmeter gulv på bygget. Det utgjør nærmere 400 tonn totalt. Hadde vi ikke hatt pumpebilen på de store feltene hadde det ikke gått, sier bas Arne Jonassen fra Oltedal Golv AS.

Slipper overraskelser

Ikke bare blir arbeidet mer effektivt med pumpebil, men kvaliteten blir bedre også.

– Med pumpebilen blir massen jevn og mer stabil. Det gir oss et mer forutsigbart resultat og vi slipper overraskelser underveis i flytingen, forteller han. På det meste har de greid å legge over 120 tonn masse på én dag og sparklet nærmere 5000 kvadratmeter gulv.

Gode løsninger

Oltedal Golv AS er en av Webers sertifiserte gulventreprenører og har brukt Webers produkter i mange år.

– Weber er flinke til å utvikle og foreslå nye og bedre løsninger på de prosjektene vi jobber med. Vi har veldig god erfaring med støtteapparatet og servicen, sier Magne Iversen, daglig leder i Oltedal Golv AS.

Totalt er de 18 mann i selskapet hvorav en tredel jobber fast med sparkling av gulv.

– Vi bruker pumpebil så mye vi kan, selv på mindre prosjekter. Da samler vi ofte opp, kjører rundt til anleggene og har pumpebilen hele dagen. Det blir veldig effektive dager, sier han.

Totalt legger Oltedal Golv AS ut nærmere 2000 tonn avrettingsmasse hvert år og er dermed en av de største gulventreprenørene i Stavanger-området.

Prosjektinformasjon

Entreprenør:  Masiv AS

Byggherre: Høgevoll AS

Gulvarbeider: Oltedal Golv AS