Inngangen til Lillestrøm - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Inngangen til Lillestrøm

Over flere år er det sparklet gulv på Portalen-Lillestrøm. – Gulvene er blitt veldig gode i alle byggene. Vi får ingen klager fra gulvleggerne, forteller prosjektleder Ove Bengtzon i Veidekke.

Tekst: GAUTE B. IVERSEN
Foto: KIM FJELDBERG

Galleri

Portalen-Lillestrøm har vært under bygging i flere år

Det 55 000 kvadratmeter store komplekset består av store kontorlokaler, to boligblokker og et hotell. Da siste rest av gulvene skulle sparkles ble det tatt 850 kvadratmeter i en omgang på det som om kort tid skal åpne som et Scandic-hotell.

– Dette er nok det største prosjektet vi har hatt, men det har gått over lang tid og i mange etapper forteller Joacim Myhre som er avdelingsleder for gulvsparkling i Gauksås Gulvstøp AS.

54 000 kvadratmeter

De har hatt arbeidet med å sparkle nesten 54 000 kvadratmeter til sammen på prosjektet. I kontordelen er det sparklet 18 000 kvadratmeter hulldekke og i de to boligblokkene er det sparklet 9400 kvadratmeter plasstøpt betong.

– På hotellet brukes det Webers system for lydgulv. Vi har gjort feltmålinger og får veldig gode resultater på det ferdige gulvet, forteller anleggsleder Ove Bengtzon i Veidekke.

Gulvet bygges opp med isolasjon og lydplater, før det sparkles på toppen. Før sparkling er det viktig at gulvet er helt tett for å få riktige lydverdier.

 

– Det er veldig viktig at forarbeidet er grundig gjort for at vi skal få det lydgulvet vi ønsker oss. Vi har gjort hele oppbyggingen av gulvet og passet på at det er tett. Ved riktig gjennomføring sparer vi også på flytsparklingen, forteller Myhre.

220 leiligheter

I tillegg til næringsarealer består Portalen-Lillestrøm av et nytt hotell med 220 rom og konferansefasiliteter. Det er 4500 kvadratmeter handelsområde og 144 leiligheter.

- Vår erfaring med Gauksås Gulvstøp AS er veldig bra. De kommer inn og tar etasje for etasje etterhvert som de er klare. Nå er det siste sparkling og vi har ikke fått noen klager fra gulvleggere i andre deler av bygget. Det er plant og fint og veldig bra utført, sier Bengtzon.

Gauksås Gulvstøp AS er en Sertifisert Weber Gulventreprenør.

- På en så stor jobb som dette er vi avhengig av gode leverandører. Vi er veldig godt fornøyd med måten Weber følger opp. De har kunnskapsrike folk som bidrar med løsninger og rådgivning, forteller Joakim Myhre i Gauksås 

Prosjektinformasjon

  • Portalen Lillestrøm
  • Byggherre: Obos
  • Entreprenør: Veidekke AS
  • Arkitekt: LPO Arkitekter
  • Gulvarbeider: Gauksås Gulvstøp AS

Relaterte produkter

Weber Lydgulv

Weber Lydgulv

Weber Lydgulv er en gjennomprøvd og sikker løsning for trinnlydsisolering av gulvkonstruksjoner.