Kostnadseffektivt - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kostnadseffektivt

 

Agderbygg AS la Weber Lydgulv i 23 leiligheter. – En kostnadseffektiv løsning, hevder prosjektleder Thorbjørn Nordhagen. På 23 leiligheter brukte vi kun to dager til gulvsparkling. Vi lot gulvet stå én dag, så bygget vi videre. Det er kjapt det, legger han til.    

Tekst og foto: Trond Opstad

23 moderne leiligheter

I Kristiansand oppfører Agderbygg AS prosjektet Vågsbygd Ringvei 43. Her bygges det 23 moderne leiligheter i størrelse fra 76 til 90 kvm. Som ved andre tilsvarende prosjekter, er det sterkt fokus på kostnader. Og da er tidsbruken avgjørende.

Hulldekke vs tradisjonelle betongdekker

Agderbygg as har fokus på kostnadseffektivitet og fremdrift. På dette prosjektet kunne vi ikke velge tredekker. Valget sto valget mellom tradisjonelt støpt betongdekke eller hulldekke. Etasjeskillere skal også fores ned på grunn av balansert ventilasjon. Vi valgte derfor en løsning med hulldekke og Weber Lydgulv, totalt ca 1600 kvm, forteller Nordhagen, som er meget fornøyd med fremdriften på sparklingen.   – Gulventreprenøren Vigsnes AS brukte én dag på 16 leiligheter, og totalt gikk det kun to dager til gulvsparkling. Vi lot gulvet stå en dag, så bygget vi videre. Det er kjapt, det. Og kvadratmeterprisen er ca 1000 kroner for hulldekke og Weber Lydgulv ferdig levert. Vi er fornøyd med det, fastslår Thorbjørn Nordhagen.    

Prosjektinformasjon

Arkitekt: Strek Arkitekter AS
Totalentreprenør: Agderbygg AS
Godkjent gulventreprenør: Vigsnes AS

Relaterte produkter

Weber Lydgulv

Weber Lydgulv

Weber Lydgulv er en gjennomprøvd og sikker løsning for trinnlydsisolering av gulvkonstruksjoner.