Weber støper betonggulv i ishall - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

NÅ ER ISHALLEN ÅPNET

Flytegenskaper og leveransemetode var viktig for gulvleveransen til den nye ishallen på Oslofjord Convention Center (OCC).

Betong med gode flytegenskaper

Flytegenskapene til Weber Betongflyt gjør produktet godt egnet til ishaller der et plant gulv er viktig. OCC valgte Weber Betongflyt fordi de skulle støpe inn kjølerørene og ønsket et produkt det var mulig å legge i tynnere sjikt enn tradisjonell betong.

- Med tradisjonell betong må du minst ha 7 - 8 centimeter tykkelse, men med vårbetongflyt kan det legges sjikt fra 1 - 8 centimeter. Det gir stor fleksibilitet i oppbygningen, forteller Webers Tarjei Høgetveit.

Bruker Weber «hele tiden»

Det er ILC Construction som er hoved-entreprenør på OCC. Russel Hall forteller at ishallen er del av et aktivitetsanlegg med flerbrukshall, publikumsfunksjoner, ishockeyhall og rundt 900 parkeringsplasser.

- Vi bruker Weber "hele tiden", og er godt fornøyd med leveransene. Dette er et ganske komplisert og fancy bygg, men alt har gått etter planen, og gulvet i ishallen ser helt supert ut, sier han.

Ishall til arrangementer og utleie

Den nye ishallen er del av en stor videreutvikling av OCC. Hallen skal være klar til bruk i november - desember, og Kjell Rune Pedersen hos OCC forteller at de skal benytte hallen til egne arrangementer, utleie og kommersiell bruk.

- Vi jakter selvfølgelig på større arrangementer, og vi har allerede fått flere henvendelser fra utlandet. Vi i OCC satser mye på idrettsarrangementer. Bare de siste månedene har vi hatt to verdensmesterskap og fire norgesmesterskap her hos oss, sier han.

Rett og strøken gulvoverflate

Weber Betongflyt er en pumpbar finbetong med gode flytegenskaper, lavt svinn og høy holdfasthet. Produktet er meget godt egnet til gulvavretting. Det er beregnet for gulvtrafikk med middels til tung belastning og høye krav til planhet. Det tåler fukt, frost, salt og piggdekk, selv om det siste ikke er særlig aktuelt for ishallen på OCC.

Produseres på byggeplassen

Betongflyten leveres i sekk til bruk på mindre områder, men ved større prosjekter benyttes pumpebiler med tørt pulver.

 - Denne leveransemetoden er en stor fordel ved store prosjekter. Da kommer vi med tørt pulver i pumpebilene og blander i vann på byggeplassen. Det gjør at vi får med oss mye mer enn om vi hadde ferdigblandet masse på bilene. Dessuten gir det god forutsigbarhet rent økonomisk. Vi tar med oss tørrpulver som er "til overs" hjem igjen, og kunden betaler bare for det som benyttes, forteller Tarjei Høgetveit.

Planlegging er viktig

Selve produksjonen av betongflyten fant altså sted i ishallen på Brunstad der det ble lagt dekke på mer enn 1200 kvadratmeter. Det ble pumpet ut 150 tonn, altså rundt 75 kubikkmeter Weber Betongflyt med to pumpebiler. Alt ble gjort på én dag. Det var Gauksås Gulvstøp, en sertifisert Weber gulventreprenør, som sto for det praktiske rundt utleggingen.

- Det var en fin jobb, alt gikk på skinner - akkurat som vi hadde planlagt. Leveransene kom til riktig tid på riktig sted, og det er noe av det viktigste i denne typen prosjekter, sier Rune Moen i Gauksås Gulvstøp

  • Byggherre: Oslofjord Convention Center (OCC)
  • Hoved-entreprenør: ILC Construction
  • Gulvarbeider: Gauksås Gulvstøp
  • Produkter: Weber Betongflyt


  • Byggherre: Oslofjord Convention Center (OCC)
  • Hoved-entreprenør: ILC Construction
  • Gulvarbeider: Gauksås Gulvstøp
  • Produkter: Weber Betongflyt

 

 

Relaterte produkter

Weber Betongflyt

Weber Betongflyt

Pumpbar sementbasert avrettingsmasse med høy holdfasthet.