Ny gulvrekord på Harbitz torg - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Ny gulvrekord på Harbitz torg

Finslipt logistikk gjorde at Gauksås Gulvstøp kunne avrette med hele 211 tonn masse i én etappe. Det ga 6.000 m2 med jevne gulv. Harbitz Torg er i ferd med å bli et harmonisk nabolag like ved Skøyen stasjon i Oslo. I løpet av 2020 er det tidligere fabrikkanlegget forvandlet til et pulserende strøk med boliger, butikker, barnehage og kontorarbeidsplasser. Og det er i kontordelen Gauksås Gulvstøp AS virkelig har fått vise hva deres kompetanse og Webers produkter duger til.

– Fantastisk logistikk

Rune Moen, prosjektutvikler i Gauksås Gulvstøp AS, skal sørge for å levere gulvavretting til rundt 30.000 m2 gulv. Hittil har de levert til 15.500 m2 , og Rune er imponert over hvor smertefritt det går.

– Det mest utfordrende med dette prosjektet er de store flatene. På en av etappene brukte vi 211 tonn avrettingsmasse og det er ingen som har avrettet så mye i én etappe før. Det ble totalt 6.000 m2 gulv og det hadde ikke gått uten solid planlegging, forteller han. Når Gauksås Gulvstøp AS har ringt Weber og gjort en bestilling, organiseres logistikk og tidsrammer. Når prosjektet skal begynne, kommer først pumpebilen og rigger seg til. Deretter kommer bulkbilene og blåser massene over i pumpebilen, der det blir klargjort og mikset for gulvavretting som pumpes opp og inn i bygget.

– Hver bulkbil leverer 35 tonn, så det blir mange biler. Likevel kommer bilene alltid presist og vi opplever ingen forsinkelser eller opphold i arbeidet. Det er helt fantastisk, sier Rune.

Logistikk som løfter bydelen

Anders Svensson, salgsingeniør gulv hos Weber, setter pris på de gode skussmålene.

– Det er hyggelig at Gauksås Gulvstøp AS har en så fin opplevelse av logistikken vår. Det er et resultat av grundig koordinering mellom dem og oss. Vi har få ledd fra produksjon til ferdig produkt. Dessuten eier vi pumpebilene våre, slik at vi har full kontroll på hvor de er til enhver tid. Vi gjør det så enkelt som mulig, sier Anders Svensson, salgsingeniør gulv hos Weber.

Kontorbygget på Harbitz Torg vil romme cirka 1.500 arbeidsplasser. Alt fra store leietakere til frilansere i kontorhoteller vil kunne nyte godt av møtesenter, stor kantine og bemannet resepsjon. Sluttarealet blir på 30.000 m2 fordelt på ti etasjer. Det er mye gulv som skal avrettes. Heldigvis går det smertefritt med pumpebiler og produkter fra Weber.

Prosjektinformasjon Harbitz Torg

  • Byggherre: Møller Eiendom Holding AS
  • Entreprenør: Veidekke Entreprenør AS
  • Gulvarbeider: Gauksås Gulvstøp AS
  • Produkter: weber.floor 140 NovaNøkkelord: gulv

Relaterte produkter

weberfloor 140 Nova

weberfloor 140 Nova

Avretting og rehabilitering av betongunderlag og andre faste underlag, til oppbygging av lyd- og varmegulv og andre flytende konstruksjoner. Til br...

weberfloor 140 Nova (EN)

weberfloor 140 Nova (EN)

Levelling of indoor floors in flats, offices and public buildings and can be applied with adhesion as well as floating floors.

NY VEST FRA WEBER SKAL REDDE SKULDRE

Gulvsparkling er hardt, fysisk arbeid. Med en ny ergonomisk vest vil Weber bidra til å gjøre arbeidet tryggere.

Les mer

EKSTERNE SERTIFISERINGER GIR TILLIT

Weber prioriterer høyt at deres produkter skal tåle de påkjenningene de faktisk blir utsatt for. Derfor blir de fleste grundig testet av eksterne forskningsmiljøer.

Les mer

HVORDAN BYGGE MILJØVENNLIG I MUR?

Nordmenns miljøengasjement øker i takt med dårlige klimanyheter. Flere ønsker å leve mer bærekraftig, og vil bygge i mur.

Les mer