Får erfaring med muring - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Får erfaring med muring

- Dette er kjempegøy og en fin avveksling fra den vanlige studiehverdagen, sier arkitektstudent Torunn Eriksen. Hun er en av over 60 studenter som fikk prøve muring med Leca og teglstein hos Weber i Lillestrøm.

TEKST OG FOTO: Gaute B. Iversen

3. året på rad

Det er tredje året  Weber og Wienerberger inviterer arkitektstudenter til å mure Leca og teglstein. Hensikten er at studentene skal få erfaring med muring og se mulighetene med materialet.

– Det er en veldig fin måte å få erfaring med muring. En slik praktisk erfaring gjør også at man får større respekt for håndverket og forstår mer av mulighetene, sier arkitektstudent Daniel Larsen.

Praktisk erfaring

Han og de andre studentene går på andre året ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo. I løpet av to dager ved Webers sitt senter i Lillestrøm fikk de innføring i muring i Leca og tegl.

- Å ha praktisk erfaring med muring er en fordel hvis vi senere skal bruke det i byggene vi tegner. Dager som dette gir oss i alle fall litt innblikk i murerfaget, sier han.

For Weber og Wienerberger er praksisdagene med arkitektstudentene viktig. De får erfaring med alt fra å blande mørtel til å sette opp en vegg. Utgangspunktet er art studentene får en enkel skisse av en vegg som de så skal sette opp.

- Det er viktig at arkitektstudentene får erfaring med muring. Vi ønsker jo at de skal ha praktisk kjennskap til materialene og mulighetene og at de benytter det senere i byggene de tegner, forteller Jan Petter Svendsen i Weber og Tove Narvestad i Wienerberger.

Viktig det er å være nøyaktig

Student Torunn Eriksen sier hun har lært mye i løpet av de to dagene med muring.

- En av de tingene vi har erfart er hvor viktig det er å være nøyaktig hele veien. En liten unøyaktighet blir veldig synlig etterhvert som murverket vokser , sier hun. Hun hadde ingen kjennskap til muring før hun fikk anledning til å prøve seg hos Weber. - Selv bor jeg i en gammel murgård. Det er fint å kjenne mer til håndverket som er brukt. Det er morsomt å tenke på at dette er et fag som er veldig gammelt og fortsatt er tegl like moderne og populært, sier hun.