Heidi Weng bygger komforthus - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Heidi Weng bygger komforthus

Nå som langrennssesongen er over, er Heidi Weng klar for noe helt nytt og helt annerledes: Husbygging. Hun skal bygge hus på Lillehammer, og huset hennes blir det første huset i Norge som er bygget etter My Comfort-konseptet.

My Comfort handler om trivsel, helse og komfort

Huset bygges av Norgeshus i tre etasjer på en skrånende tomt sør for Lillehammer, der Heidi får praktfull utsikt over Mjøsa og gode treningsforhold med umiddelbar nærhet til skisporet. Men også når hun kommer hjem skal hun komme til et miljø som legger til rette for suksess. My Comfort er et helt nytt konsept utviklet av Saint-Gobain-bedriftene Weber, Leca, Gyproc og Bøckmann Glassolutions, med Glava som samarbeidspartner på isolasjon.

I bunn og grunn handler My Comfort om trivsel, helse og komfort. I dag oppholder vi oss ca 90 prosent av tiden innendørs. Det betyr at bygningenes kvalitet har avgjørende betydning for hvordan vi har det som mennesker.

Hvile med god lydisolering
Noe toppidrettsutøver er avhengig av, er hvile og restitusjon. I dag sover Heidi med sovemaske og hørselsvern for å stenge lys og støy ute. My Comfort-kvalitetene i Wenghuset gir god lydisolering mellom rommene og etasjene, i tillegg til at all lyd utenfra dempes effektivt.

Deles i ulike soner
– Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer kan vi skape god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset har fått et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom, sier Sanden + Hodnekvam Arkitekter som har tegnet huset.

Heidi innrømmer sære behov
− Det ser veldig perfekt ut. Jeg har en del sære ting som krever sitt av huset, men jeg håper og tror at det blir bra sier Heidi Weng selv.

Foruten en del praktiske krav som ikke nødvendigvis stilles til et vanlig bolighus, som skistall, smørebod og treningsrom, har hun også særskilte behov når det gjelder inneklima. Toppidrettsutøvere er mer utsatt for sykdom og smitte, som kan forebygges gjennom luftkvalitet, fuktighet, rensing av inneluften og trekkfri, stabil innetemperatur.

Det kompakte og energieffektive Wenghuset er nå ferdig prosjektert og planlagt, alle kontrakter er skrevet, og bygging vil starte i løpet av mai.

Fra 2. mai kan du følge byggeprosessen på wenghuset.no