Leverte stengelist til smittevernutstyr - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Leverte stengelist til smittevernutstyr

I mangel på smittevernutstyr for helsepersonell under Korona-krisen, har tre sykehus i Nord-Norge laget eget verneutstyr med Weber stengelist.

- Dette er første gang vi har lett etter beskyttelse mot virus, sier Ottar Gohli i Weber.

Nylig leverte Weber totalt 6.000 meter stengelist til tre sykehus i Nord-Norge. I kritisk mangel på verneutstyr under Korona-krisen, benyttet sykehusene blant annet Weber stengelist til å lage smittevernutstyr selv. En av dem var Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Selvlaget smittevernustyr

– Avdelingsleder Per Angermo tenkte at her måtte noe gjøres raskt. Han satte i gang å produsere en pilotmodell for beskyttelsesvisir, forteller kollega og innkjøpskonsulent Christi Parker Aune ved UNN.

Noen få ansatte ble samlet for å lage prototypen. Den ble testet i klinisk bruk, men det var behov for noen endringer og forenklinger.

 Etter å ha handlet inn diverse utstyr satte de seg ned og laget nye, forbedrede versjoner. Overhead-ark ble ersattet av omslagsark, og de kom fram til at stengelist med limkant var det beste. 3.000 meter ble bestilt fra Weber.

– Det er laget 10.000 visirer av dette. Vi brukte ca 30 centimeter stengelist per visir. Denne produksjonen var veldig viktig da de satte i gang, helt essensiell med tanke på sikkerheten til de ansatte i mangelen av annet smittevernutstyr. I ettertid har det kommet mer utstyr hit, blant annet fra helse sør, men i starten var dette alt vi hadde, forteller Aune.

– Vår viktigste ordre

– Vi slapp alt vi hadde og satte denne som høyeste prioritet. Leveringen var for så vidt relativt liten i kroner, men ble den viktigste ordren. Logistikkavdelingen gjorde en formidabel innsats for å skaffe nok på svært kort tid fra diverse av våre lagre i Norge og Sverige, sier Ottar Gohli i Weber.

 Vanligvis brukes Weber stengelist mye i gulvavretting.

– I vår vanlige hverdag er det normalt kundens behov for etablering av bevegelsesfuger, steng på vanskelige underlag og tetting for å unngå lydgjennomgang i konstruksjoner, som er utfordringene vi kan løse med dette produktet, sier Gohli.

Nylig ble det også levert 7.500 meter stengelist til samme formål ved sykehus lenger sør i landet.

– Det føles veldig meningsfullt at vi kan bidra til helsevesenet i en så spesiell situasjon. Særlig for oss i GLAVA®-familien, som bryr oss om kunden, folk og fremtiden, sier Gohli.