Webers ergonomiske vest gjør gulvsparkling enklere - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

NY VEST FRA WEBER SKAL REDDE SKULDRE

Gulvsparkling er hardt, fysisk arbeid. Med en ny ergonomisk vest vil Weber bidra til å gjøre arbeidet tryggere.

– Vi er gærne i huet

– Det er hardt arbeid å gå med slangen en hel dag. Du kjenner det godt i skuldra, for å si det sånn, forteller Morten Hermansson, gulvsparkler hos Gauksås Gulvstøp. 

Firmaet er sertifisert Weber gulventreprenør og godt kvalifiserte for arbeid med ferdigblandet gulvavretting levert direkte på byggeplassen via moderne og effektive pumpebiler. Morten er 31 år ung, men kjenner allerede på kroppen at jobben tar på. Kollega og driftsleder Rune Moen har samme erfaring.

– Ja, det blir mye statisk belastning. Gutta kjenner det godt, særlig i skuldrene. Likevel er det ikke mye sykmeldinger, men det er fordi vi som driver med dette er gærne i hue. Man vet hva man går til. Her er det sterke kropper og pågangsmot som gjelder.

Én dag. To skuldre. 190 tonn gulvsparkel.

Selv om gutta er gærne i huet, er det en fordel at jobben er så skånsom som mulig. Kroppen skal tross alt vare i et helt liv. En svensk studie i ergonomi gjorde at Weber begynte å se på mulighetene for å avlaste gulvsparklerne. Studien viste at vekt over skulderhøyde og løft fra gulv til skulder gir de største belastningsskadene, og det er akkurat det gulvsparkling går ut på. I samarbeid med en svensk industridesigner designet Weber en vest basert på ryddesagsvester. Vesten flytter mye av belastningen ned på hofta.

- Jeg var nylig på en jobb der det ble pumpa inn 190 tonn med sparkel over skuldra på to gulvsparklere. Og det var bare én dag på jobb. I våre pumpebiler skal det ligge to like vester med tilbehør, slik at det skal være enkelt for arbeiderne å bytte på å gjøre den tyngste jobben. Pumpebil og vester gir mindre belastningsskader, sier Thomas Nilsen Nordli, produktsjef for gulv hos Weber Norge.

Og at initiativet blir verdsatt ute hos kundene er det ingen tvil om. - Jeg synes det er helt fantastisk at de bryr seg om oss som driver med dette her. Weber prøver å gjøre jobben vår enklere. De kommer ut på byggeplassen og leiter etter bedre og mer lettvinte løsninger. Det setter vi veldig pris på, avslutter Rune Moen.

EKSTERNE SERTIFISERINGER GIR TILLIT

Weber prioriterer høyt at deres produkter skal tåle de påkjenningene de faktisk blir utsatt for. Derfor blir de fleste grundig testet av eksterne forskningsmiljøer.

Les mer

HVORDAN BYGGE MILJØVENNLIG I MUR?

Nordmenns miljøengasjement øker i takt med dårlige klimanyheter. Flere ønsker å leve mer bærekraftig, og vil bygge i mur.

Les mer

Alltid oppdatert med Webers nyhetsbrev

Vi trenger et oppdatert samtykke fra deg for å kunne fortsette å sende deg nyheter om produkter, løsninger, referanser, filmer og mye mer.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å sende e-post til  info(at)weber-norge.no eller ved å klikke på "avmeld" nederst i nyhetsbrevet. 

Vi er opptatt av at du som kunde og bruker av nettsiden vår vet at de personopplysningene vi har om deg håndteres på en forsvarlig måte. Hvis du vil lese mer om hvordan vi håndterer personvern kan du gjøre det her

Har du spørsmål rundt hvordan Saint-Gobain Byggevarer behandler dine personopplysninger så send gjerne en mail til gdprno(at)saint-gobain.com

Motta nyhetsbrev fra Weber

* Må fylles ut