Pussføljetongen Sesong 2. Episode 2 - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Pussføljetongen Sesong 2. Episode 4

I pussføljetongens sesong 2 tar vi for oss litt diverse problemstillinger og gleder vedrørende det å ha en pusset fasade eller vegg. Det blir mer om weber Sparkel, om anti-grafitti løsninger, skadeproblematikk og inspirasjon til etterfølgelse.

Den beste løsningen om du ønsker en glatt og malt murvegg…

Murte flater innendørs er populært som aldri før- og ny teknologi og inspirasjon gir oss stadig grunn til produktutvikling og nytenkning. Murveggens fordeler er mange og nå er det også enkelt å få en sparklet, glatt og malingsklar murt flate- uten flere pussjikt for å rette opp underlaget.

 

En av de nyeste innvendige løsningene fra Weber heter weber Sparkel. Produktserien er spesial-utviklet for Leca(r) Lettveggsblokkene og gir en overflate-behandling som gir glatte veggflater klare til maling og sparkling

Gode på lyd, gode på brann, gode på fukt og gode på mekanisk styrke.

Bygger du med Leca (R) så får du en vegg med mange gode egenskaper. Gode på lyd, gode på brann, gode på fukt og gode på mekanisk styrke. For noen år siden introduserte vi Leca® Lettveggsblokker. En innendørs lettvegg som er enklere, raskere og bedre enn en tradisjonell Leca® vegg. Systemet er utviklet med tanke på hurtighet og høy grad av presisjon. Den enkle monteringen med monteringsskinner og lim, gir null byggefukt og meget rask herding. Leca-blokkene har not og fjær, noe som gjør det raskt og enkelt å få dimensjonsnøyaktige vegger i lodd. 

Stor fordel med overflatebehandlingen

Men den virkelig store fordelen får man ved overflatebehandlingen. Ettersom blokkene nå har så stabil og jevn overflate trenger man ikke lenger å pusse med 5 og 10mm i flere omganger for å få en jevn overflate. Et par sparkel-sjikt til totalt 3-4 mm dagen etter montering er alt du trenger. Her slipper du skjøtesparkling og armering av flatene Vi har eliminert murverkets herdetid og fuktbehov. Dagen etter at du har montert murveggen, porefyller du med sparkel, deretter helsparkler du, sliper lett til en glatt flate og voila! Veggen er klar til å males.

 

Dette er så intuitivt revolusjonerende at selv undertegnede har måttet dra på glisebåndet av ren entusiasme og glede over noe så enkelt. Det ble litt grining på nesa da vår demovegg skulle males og jeg valgte en hypermoderne matt maling fra en konkurrent (og i en skikkelig motefarge)- men snakk om blikkfanger. En jevn og glatt overflate, du kan dra hånda over uten å føle korn. En overflate som er perfekt for den mest kresne interiørdesigner! 

Innovasjon på markedet

Weber Sparkel er en innovasjon på markedet.  I kravene til et nytt lettveggsystem lå det i kortene at systemet skulle være raskt. Ikke bare å bygge, men også å behandle. Så da måtte vi tenke utenfor boksen med de tradisjonelle pussene. Men vi fant ingen sparkel som var beregnet kun på mineralske underlag og som tilfredsstilte våre krav. Vi ønsket en sparkel med smidig konsistens, høy fyllevne og lav krymp. Vi ønsket en sparkel som var spesialberegnet på Leca, puss, betong og tidligere malte flater. Både til gammelt og nytt. Så da var veien kort fra ide til realitet- vi måtte lage en slik sparkel selv. Ikke nok med at vi lagde en tradisjonell håndsparkel men også en rullesparkel som også kan sprøytes som gjør jobben enda raskere og enda mer ergonomisk. Kravspesifikasjoner og drømmer ble i sin tid oversendt til vår søsterbedrift og resultatet foreligger idag som en del av konseptet Leca(R) Lettvegg. Ferdigblandet, klar til bruk, ergonomisk og ikke minst tidsøkonomisk. Weber Sparkel og Weber Sparkel RS:

Det er ikke med liten stolthet produktsjefen viser fram produktet til sine kollegaer ellers i Europa og de trykker den til sitt bryst. Og det er med stolthet vi gjør disse sparklene tilgjengelig på det norske markedet. Kos dere!

Kontakt

Artikkelserien er ikke ment til å omhandle alle aspekter ved pussete fasader; og kan ha behov for utdyping og forklaring. 

For mer informasjon og kommentarer, kontakt Camilla.Sandem.Dhelie(at)weber-norge.no eller Teknisk Svartjeneste på tlf 22 88 77 00.

Fasadbrosjyre

Weber Fasadesystemer 
Vi har flere fasadesystemer der sluttresultatet er en pusset overflate som er både tidløs og vedlikeholdsvennlig. 

Relaterte produkter

Weber Sparkel

Weber Sparkel

Sparkel til flikk- og helsparkling av vegger og tak innendørs i tørre rom.

Gypsum Naturgips

Gypsum Naturgips

Lettbearbeidet, miljøvennlig og brannsikkert materiale laget av naturgips. Til innendørs bruk.