Weber og GLAVA sammen i ny veggløsning - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weber-fabrikken i Ski helt over på plastemballasje

Weber-fabrikken i Ski har oppgradert hele produksjonslinjen for mørtel med topp moderne utstyr for pakking i plastsekker.

Maskinen som nå tar over all pakking på fabrikken i Ski, er levert av det tyske selskapet Haver & Boeker. Det er den aller nyeste og beste maskinen for pakking i plastsekker, og skal sørge for at Webers kunder får nyte godt av de fordelene denne type pakking gir.

– Mindre svinn og lenger holdbarhet er to av de store fordelene med pakking i plastemballasje. Dessuten kan posene enkelt gjenvinnes, i motsetning til papiremballasjen. Dermed gir denne nye emballasjen både stor miljøfordel og en betydelig økonomisk fordel, sier Kristin Røed Eriksen, direktør for Business Unit i Weber Norge.

Ryddigere på lageret

Jon Nilsen, produksjonsleder ved fabrikken i Ski, har jobbet på spreng for å få den nye produksjonslinjen klar til bruk. Ingeniører fra den tyske leverandøren har vært med i hele prosessen, og nå er Nilsen klar for å bytte ut papirsekkene med plast.

– Vi har allerede pakket i plast i en prøveperiode, men nå er det full gass fremover. Det har allerede blitt et bedre arbeidsmiljø her. Produksjonen er mer lukket, så det er mindre støv og rot. Det kommer kundene til å merke også, det blir bedre å puste i mange lagerhaller fremover.

Bedre plass i butikkene

En annen fordel med plastsekkene, er at mørtelen nå kan pakkes tettere på pallen.

– Papirsekkene stikker opptil fem centimeter ut fra pallene på hver langside. Plastsekkene derimot, ligger mer eller mindre kant i kant. I mange butikker er det reoler som er tilpasset varer på pall. Nå blir det lettere for butikkene å trille sekkene rett inn. Det går raskere og man får en bedre utnyttelse av butikkarealet, forteller Nilsen.

Enkel gjenvinning

Den gamle emballasjen besto av både plast og papir i ulike lag. Ren plastemballasje er derfor bedre for miljøet.

– Gjenvinning av emballasje satt sammen av flere materialer er veldig vanskelig. Det gjelder også ulike typer plast. Ofte forbrennes dette i stedet for å gjenvinnes. Ren kvalitet kan gjenvinnes og er absolutt det beste, sier Øyvind Furulund i Norsk Gjenvinning Norge.

Foreløpig vil mørtelproduktene produsert på fabrikken i Ski leveres i plast, mens produktene fra fabrikken i Trondheim skal leveres i papir en stund til. Plastsekkene blir levert til kunder på Øst- og Sørlandet.