Weber lanserer nye DIY-produkter 2018 - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weber lanserer nye DIY-produkter 2018

Hobby Concrete / Quickrep / Multiglue / Outdoor Repair / Firemortar

Nå kan du enkelt reparere småskader inne og ute, f.eks. på betongsokler, trapper, søyler eller ildsteder.

 

”Do it yourself-markedet” (DIY)

DIY-markedet blomstrer. Vi er omringet av lekre bilder på lett tilgjengeligeplattformer som Pinterest, Instagram og blogger, og ikke minst i tradisjonelle magasiner. Det forventes at vi alle skal ha et designbevisst og vakkert innredethjem. Som et resultat av dette er Norge blitt "europamestere i oppussing" og  de fleste av oss pusser opp boligen flere ganger i løpet av et liv. På bakgrunn av dette er det klart at vi ikke trives i omgivelser hvor ikke alt er tipp topp. Oppstår det slitasje og skader, ønsker vi å fikse det raskt. Det er sletti kke alle som er drevne hjemmefiksere, så vi ønsker oss enkle løsninger som hjelper oss på veien.

Nordmenn bruker store ressurser på boligen sin

I løpet av et år pusser vi opp boliger og hytter for 77 milliarder kroner. I fjor pusset 690 000 husholdninger opp enten soverommet, stuen, kjøkkenet eller badet.

Økende behov for å skape noe selv
Ulike trendanalyser viser at vi i dag har et økende behov for å skape ting med våre egne hender. Hobbykurs blir stadig mer fleksible og finner nye veier ut til entusiastene. DIY-videoer på nett og private Facebook-grupper gir interesserte muligheten til å lære raskt og til å sammenligne erfaringer uansett hvor man befinner seg i verden. Live-klasser oppmuntrer også til direkte deltakelse sammen med andre. Workshops er viktige for næringslivet og vi ser stadig flere håndverks-eventer i butikk. Betong er et av håndverksmaterialene som øker mest i popularitet.

Betong er på moten!

Det rustikke er inn. Betong, som er et robust materiale mest benyttet til fundamentering og støp, har fått nye bruksområder - og nye fans! På Facebook har gruppen "Betongdilla" flere tusen medlemmer.

Weber DIY-Produktguide

Weber DIY; Fiks det selv. Skap det selv.

Praktisk og smart produktserie for deg som vil fikse ting selv eller bare har lyst på en hyggelig og nyttig hobby.

PDF

Weber lanserer

Weber Quickrep 

Hurtigherdende reparasjons- og fyllmørtel for betong og mur. 5 kg.  

Bruksområde
Produktet kan brukes til avretting, utbedring og lapping av hull i betongunderlag innendørs, på utendørs terrasser og balkonger og i garasjer. Sjikttykkelse på 0-30 mm, og ca. 50 mm for fylling av hull. Produktet tørker på to timer.  

Brukertips
Egnede underlag er sterke og kompakte betonggulv. Underlaget skal rengjøres grundig for å fjerne støv og smuss som kan svekke vedheft.

 


Weber Hobby concrete

Hobbybetong til forming med eller uten form. 5 kg og 15 kg. 

Bruksområde
Tørrbetong som gir en lett anvendelig mørtel for håndverksstøping og andre støpearbeider ved bare å tilsette vann. Passer til nesten alle smågjenstander av betong. Konsistens kan justeres ved å endre mengde vann. Sikker og holdbar både for innendørs og utendørs bruk. Lag din egen hagedekor, dekorative interiørgjenstander eller småmøbler. 

Brukertips
Minste brukstemperatur er +5 °C. Støping i direkte sollys eller sterk vind bør unngås. Dersom du bruker former, er det lurt å smøre dem med for eksempel matolje før du heller i betongen.


Weber Outdoor repair

Reparasjonsmørtel til småskader i vertikale og horisontale betongflater inne og ute. 5 kg og 15 kg.

Bruksområde
Reparasjon av små overflateskader eller hull, og utbedring av både vertikale og horisontale betongflater. Eksempler på bruksområder: betongsokler, trapper og søyler. Sjikttykkelse 2-30 mm, og opp til ca. 50 mm for fylling av hull.

Brukertips
Betongflater skal rengjøres grundig. Skadet betong eller belegg fjernes. Eksponert stål beskyttes med f.eks. korrosjonsbeskyttende maling/mørtel. Fukt underlaget rett før arbeidet startes. Arbeidet kan begynne når vannet er fullstendig absorbert av strukturen. Overflaten må være «matt fuktig» når påføringsarbeidet begynner.


Weber Multiglue

Flislim til keramiske fliser og naturstein. 5 kg.

Bruksområde
Til flislegging av keramiske fliser og naturstein innendørs og utendørs på passende underlag. Også velegnet til å lime løse eller frittliggende fliser, samt andre flisreparasjoner.

Brukertips
Ved bruk skal underlag-, lim- og flistemperatur være over +10 °C. Flisene skal være rene, tørre, faste og støvfrie. Små regelmessigheter under de enkelte flisene kan utjevnes med Weber Multiglue før du legger flisen. Bredere og dypere ujevnheter kan utjevnes ved hjelp av for eksempel Weber Quickrep.


Weber Firemortar

Mørtel til muring av ildfast tegl. 5 kg. 

Bruksområde
Ildfast mørtel brukes til å reparere sprekker og hull i skadede vedfyrte brennkamre. Det er også trygt å bruke til reparasjoner i badstuer, bakerovner og hagegriller. Temperaturbestandighet er opp til +1300 °C.

Brukertips
De skadede områdene skal rengjøres grundig for aske og løse partikler, for eksempel ved hjelp av en stålbørste. Støv fjernes ved hjelp av en støvsuger eller en børste, hvoretter området som skal repareres rengjøres ytterligere med en fuktig svamp eller klut. Det skadede området må være litt fuktig før du starter reparasjonsarbeidet.