close-pop-up.svg

Weber VentiGuard og Glava Pluss System

I denne løsningen

Weber

Kontakt oss om denne løsningen

Hvilke dimensjoner som kan benyttes på ulike konstruksjoner

Dimensjon/Konstruksjon KL-tre (massivtre) Betong og massivtegl Stenderverk av tre Lettklinker og porebetong
98 mm x (se kommentar 1) x x (x) Se kommentar 2
150 mm x (se kommentar 1) x x (x) Se kommentar 2
200 mm x (se kommentar 1) x    
250 mm x (se kommentar 1)      
290 mm x (se kommentar 1)      

 

1 På Bakvegg av KL-tre kan også Weber VentiGuard Extreme benyttes

2 Maks egenvekt per kvadratmeter for systemet (isolasjon, stendere, vindsperre, lekter, kledning) er 25 kg/m2 ved montering på bakvegg av lettklinker/porebetong. Utførelse forutsetter derfor at systemet monteres på et opplag/konsoll.

Weber VentiGuard Pluss er en løsning som kombinerer de to systemene Weber VentiGuard og Glava Pluss System. Glava Pluss System benyttes for isolering/ etterisolering av bakenforliggende bærende konstruksjoner. Systemet består blandt annet av stendere laget av stuket glassull med pålimt treverk. Weber VentiGuard er et fasadesystem som er basert på prinsippet om to-trinns tetting, og som avsluttes med en pusset overflate.

Ved å kombinere Glava Pluss System med Weber VentiGuard oppnås en konstruksjon med et sammenhengende isolasjonssjikt som minimerer kuldebroer. Med en ventilert konstruksjon og en robust fasadeplate med pusset overflate blir resultatet en optimal fuktsikring av konstruksjonen og en tiltalende estetikk. Weber VentiGuard Pluss kan benyttes på de fleste typer bygninger i hele Norge.

Egenskaper og fordeler

 • Minimerer kuldebroer og gir et sammenhengende isolasjonssjikt
 • Kan benyttes på de fleste bærende ytterveggskonstruksjoner
 • To-trinns tetting av fasaden
 • Meget god slagregntetthet
 • Slagfast og robust

Bruksområder

 • Nybygg
 • Rehabilitering
 • For både tunge og lette veggkonstruksjoner
 • Hele Norge

Montering Glava Pluss System

Glava Pluss System skal alltid festes i bærende ytterveggskonstruksjon av KL-tre, stenderverk, betong, massivtegl, lettklinker eller poregassbetong. Systemet kan monteres med senteravstand 600. Maks egenvekt inkl. stender, isolasjon, vindsperre, utlekting, plater og pussystem må hensyntas i prosjekteringen. På KL-tre eller stenderverk skrus skruene direkte inn i treverket bak. Ved montering på mur/betong skal det borres gjennom de ferdige hullene i stenderne og inn i veggen bak. Hvis det er tvil om styrken i eksisterende vegg av mur eller betong skal uttrekkstester utføres. Til isolering mellom stendere benyttes Glava Plussplate.

Montering Weber VentiGuard

Weber VentiGuard benytter Aquapanel Outdoor som pussbærer. Platene monteres på impregnerte trelekter 21x95 mm eller 36x73 mm med s600 mm. Platene monteres med 3 mm avstand. Unngå kontinuerlige plateskjøter ved åpninger. Evt. vindlastkapasitet skal beregnes av prosjekterende. Til VentiGuard benyttes weberpas FlexiGuard som pusssystem. Pussen legges i et sjikt på 4 mm og forsterkes med webertherm 117 Armeringsnett. Forsterkninger ved hjørner og åpninger monteres før pussing. Sluttpuss utføres med weber silco render eller weber topdry render.

Sluttbehandling

Alternativer for sluttbehandling:

 • weber silco render
 • weber topdry render

For alt puss og malingsarbeid anbefales det at arbeidet  planlegges for å unngå skjøter på store flater. Webers standardfarger finnes i 99 varianter.

VG_og_Glava_pluss_skisse_-_til_web.jpg

 

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen