Et fasadeløft med teglstein på Storo - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Et fasadeløft med teglstein på Storo

I Vitaminveien 11 på Storo har flere av de flotte fasadene blitt kledd med teglstein.

Weber har levert både Leca og mørtel til deler av prosjektet som består av hotell, kino, boliger, kontor, handel og servering knyttet sammen med korridorer mellom byggene. Til sammen 340 tonn Weber Farget murmørtel er levert prosjektet, sammen med rundt 1800-2000 m2 Leca i ulike dimensjoner.

Vitaminveien 11 er et enormt prosjekt på over 60.000 kvadratmeter og har kostet over én milliard kroner. Det har tatt mer enn 3 år å gjennomføre. Siden byggestart i april 2016 har Veidekke overlevert flere byggetrinn, og i februar i år stod de siste boligene klare. 

Kvalitet og oppfølging

- Tett oppfølging over tid, konkurransedyktige systemer og innarbeidende løsninger gjorde at våre produkter ble valgt til dette flotte prosjektet forteller Per Stian Olsen, KAM Fasade i Weber.

For Weber er kvalitet er viktig. Vi kjørte grundig testing av skjærefasthet mellom mørtel og tegl før oppstart, for å være sikre på å tilfredsstille kvalitetskravene til utførende på tegl, forteller Olsen.

Leveringsdyktighet og tilpassing i forhold til utførende sine ønsker er noe Weber strekker seg langt for å innfri. Mørtel ble levert i 28 tonns lass fra Weber Fabrikken i Trondheim direkte til kundens lager slik at de selv kunne håndtere fremdrift og fylling av mørtelsilo. Leca-leveransene ble levert til RK bygg på byggeplass rett før tettingen av bygget, for å spare kunden for ekstra logistikk omkring byggeplass.

Det er viktig for oss å tilpasse oss kundens behov og det er også helt nødvendig på store prosjekter som dette med så mange parallelle prosesser, sier Olsen.

Viser seg fra sin beste side

- Teglfasader har et minimalt behov for vedlikehold, og det kreves ingen forurensende tiltak for å holde flotte i mange tiår, forteller Olsen.

- Det er spennende å se bygningsmasse som benytter tegl på hele fasaden i den utstrekning det gjøres her, forteller Rune Borgersen, Dagligleder og Murmester i Fjeldheim & Knudsen AS.

Han viser spesielt til boligblokkene hvor teglsteinen får vist seg fra sin beste side, både i forhold til farge og areal.

- Fjeldheim og Knudsen har god erfaring med å jobbe med Weber. Det er ingen sak når både produktene og leveransene innfrir på kvalitet og tid, sier Borgersen.

Det ferdige resultatet er ett løft for bydelen, ikke bare arkitektonisk, men også ved sine tydelige byfunksjoner som kino, hotell og handel - alt i ett. Samtidig er lokaliseringen i hjertet av Storo vegg i vegg med Storo Shopping senter et positivt bidrag til miljøet.

Weber er en del av GLAVA-familien og Glava Isolasjon har levert til andre deler av prosjektet. Kinodelen bestående av 13 kinoer har blitt isolert av SLS Montasje innvendig med Stålstenderplater fra Glava Isolasjon. I tillegg har Fjeldheim & Knudsen også isolert hele fasaden med Glava Murplate 32.

Fakta

Sted: Oslo
Prosjekttype: Nybygg Blandet
Bruttoareal: 62.000
Byggherre: Thon Storo
Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør
ARK: Hille Melbye Arkitekter
Weberprodukter: 340 tonn Weber Farget murmørtel