Etterisolert og pusset - Søndre Åsen, kvartal 2 - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Etterisolert og pusset - Søndre Åsen, kvartal 2

Nye vinduer og tykkere isolasjon ga borettslaget også muligheten til å pusse opp fasaden. Løsningen ble puss på isolasjon rett på fasaden.

TEKST OG FOTO: Gaute B. Iversen

Galleri

Torshovbyen

Da Torshovbyen i Oslo ble bygget på 1920-tallet var det for å gi byens befolkning kvalitetsboliger. Oslo var preget av bolignød og de over 2000 leilighetene fordelt på de 18 kvartalene var et viktig tilskudd for å løse krisen. Gården i Søndre Åsen var en av de siste gårdene som ble bygget og sto ferdig på i 1930. Fasaden var i god stand etter oppussing for noen tiår siden, men gården var kjent for å være kald og trekkfull. Vinduene, som ikke var byggeåret, var dårlige.

-Borettslaget ønsket å bytte ut alle vinduene samt etterisolere veggen, forteller Thomas Volkmer i Thorendal AS som har gjort fasadearbeidene.

Pusset isolasjon

Valget falt på å pusset isolasjon. Mineralull ble limt og plugget rett på eksisterende ytterveggen og deretter pusset med Weber fiberpuss. Et armeringsnett ble lagt i veggen før sluttpussen ble utført. - Veggen ble omtrent 7 cm tykkere. Derfor ble alle de nye vinduene montert lenger ut i veggen slik at det opprinnelige uttrykket til gården ble beholdt.

Det var også viktig at gården ikke skilte seg fra de andre gårdene, forteller han. Blant annet ble de originale vindusbenkene i skifer plukket forsiktig ned og montert tilbake da de nye vinduene var på plass.

Godt prosjekt

Per-Stian Olsen fra Weber Norge berømmer arbeidet som er gjort og sier at gården er et spesielt godt gjennomført prosjekt.

- Hele prosjektet ble gjennomført på bare tre måneder. Mer enn 2500 kvadratmeter vegg er pusset. Smygene på alle vinduer er pusset og det er laget originale trekninger på hele fasaden, sier Olsen. Hele pussejobben og innsettingen av vinduene ble gjennomført på fire måneder.

F A K T A

Prosjekt: Søndre Åsen, kvartal 2
Byggherre: Søndre Åsen borettslag
Murarbeider: Thorendal AS
Weberprodukter: Weber Serpomin fasadesystem

Relaterte produkter

Weber Serpomin - puss på isolasjon

Weber Serpomin - puss på isolasjon

Isolert og pusset fasade med mineralull som monteres på fukt- og brannsikker vegg. Til både nybygg og rehabilitering. Systemet er ideelt til etteri...