Fra tegl til Leca Finblokk - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Fra tegl til Leca Finblokk

På anbefaling fra murmesteren ble fasadematerialet på de 10 leilighetene omprosjektert til Leca Finblokk. 
Det moderne leilighetskomplekset ligger flott til i Rieber Mohns vei i Bergen. Utearealet med tørrmurer er med på å heve totalinntrykket av prosjektet, som sto ferdig i 2006. 

Tekst og foto: Trond Opstad

Leca og fiberpuss

Ansvarlig for murarbeidet er Murmester Aastvedt AS. Selskapet har 18 ansatte og majoriteten av oppdragene er innenfor arbeid med fasader, både nybygg og rehabilitering.- Vi ga mange alternative priser. I utgangspunktet ønsket byggherre tegl, men dette ble for dyrt. I den nye beskrivelsen ble det derfor valgt 10 cm Leca og Weber Fiberpuss, forteller daglig leder Jan Erik Aastvedt, som legger til at dette igjen ble omgjort. - På grunn av store vindusåpninger ga jeg alternative tilbud. Jeg anbefalte å bruke 12,5 cm Leca Finblokk med Leca Fin U-blokk over vinduer, og dette ble den endelige løsningen.

Kvalitetssikring

Da kontrakten var vår, sendte jeg tegninger til Weber for å få beregnet bruk av U-blokk, armering, forankring og ekspansjonsfuger. Både i planleggings- og gjennomføringsfasen hadde vi tett og god dialog med Weber sentralt. Denne ekstra kvalitetssikringen tror jeg har vært medvirkende til at fasadene står problemfrie. Oppdragsgiver som er JM Byggholt, ble svært fornøyd og ønsker å videreføre denne løsningen i kommende prosjekter. Det er vi selvfølgelig glade for, sier en fornøyd murmester Jan Erik Aastvedt.

Prosjektinformasjon

Arkitekt: Rambøll Norge AS
Murarbeid: Murmester Aastvedt AS

Relaterte produkter

weberpas Silikatpuss

weberpas Silikatpuss

Silikatpuss for bruk på mineralske underlag av puss og betong. Også egnet for rehabilitering.

weberbase 261 Fiberpuss

weberbase 261 Fiberpuss

Fiberpuss - eneste anbefalte løsning for puss på all Leca utvendig over bakken.