– God erfaring med VentiGuard - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

– God erfaring med VentiGuard

Ønsket om en varig og råtefri fasade gjorde at husbyggerne valgte VentiGuard på den nye eneboligen i Moi i Rogaland. 

Tekst og foto GAUTE B. IVERSEN

Galleri

Eneboligen på Moi

Eneboligen på Moi helt sør i Rogaland ligger med utsikt over Lundevatnet. I skråningen har husbyggerne ønsket å bygge en bolig med en fasade som ikke råtnet og som krevde lite vedlikehold.

– Egentlig ville de ha teglsteinsforblending på huset. Bakgrunnen var at de ønsket  å unngå råte og redusere vedlikeholdet. Eierne ville ha noe som var varig, forteller Andreas Heskeland i Bilstad Bygg som har vært entreprenør på bygget. Pussjobben på VentiGuard er gjort av Murmester Jan Petersen AS. Eierne valgte å bruke VentiGuard fasadesystem og gjennomfarget puss.

– Ved å bruke gjennomfarget puss slipper de også å male huset. Det holder å vaske det en gang i mellom for å beholde fasaden, sier han.

Første gang

Det er første gang Bilstad Bygg benytter VentiGuard til et prosjekt. Monteringen av plater og lekter var derfor nytt. - Vi har fått god veiledning og oppfølging i bruk av systemet. Det er alltid en læreprosess når man tar i bruk nye systemer og produkter. Men når vi fikk tak på det har det fungert veldig bra, sier han. Han sier at sluttresultatet er blitt veldig bra og gir et godt inntrykk. - Hvis kundene vil ha trehus med en fasade som ser ut som murhus, har jeg ingen problemer med å bruke systemet en gang til. Det ble veldig fint, sier Andreas Heskeland  i Bilstad Bygg AS.

F A K T A

Relaterte produkter

Weber VentiGuard

Weber VentiGuard

To trinns tetting av fasaden sikrer god lufting og drenering. Weber VentiGuard er vår raskeste, rimeligste og mest rasjonelle fasadeløsning.