Historisk puss på nybygg - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Historisk puss på nybygg

- Vi skulle ha en puss som harmonerte med det eksisterende bygget, forteller Ove Nilsen i Backe Bergen om utvidelsen av Terminus Hall på Grand Hotel Terminus.

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Ett av de historiske hotellene i Bergen

Grand Hotel Terminus er ett av de klassiske og historiske hotellene i Bergen. På stedet er det drevet overnattings- og serveringsstedsiden 1920 tallet. Da det åpnet i 1928 var det regnet som det første luksushotellet i Bergen og ble som det første byhotellet i landet fredet i 1995.

- Da Terminus Hall skulle utvides med et samlingsområde på utsiden var det viktig at det skulle harmonere med det eksisterende bygget, forteller prosjektleder Ove Nilsen i Backe Bygg som gjennomførte prosjektet.

Festlokale

Terminus Hall ble opprinnelig bygd som et festlokale på 60-tallet, men senere innredet til konferanse- og møtesal. Samtidig med utbyggingen ble det også gjort andre endringer i bygget.

- Vi har gjort om mye innvendig og blant annet bygget nye trappeløp og glassgulv for å ivareta dagslyset ned i frokostsalen, forteller han. Det er brukt flere typer puss på de forskjellige delene av bygget. På det eksisterende bygget er det blant annet også brukt mineralittpuss.

- Vi valgte å følge murmesterensanbefalinger og valgte Weber-puss. Det er vi godt fornøyd med. Et godt resultat er en kombinasjon av godt håndverk og gode produkter, og det har vi fått her, sier Nilsen.

Prosjektinformasjon

  • Grand Hotel Terminus
  • Byggherre Grand Hotell Terminus
  • Entreprenør Backe Bergen
  • Murarbeider Murmester Dyngeland AS
  • Arkitekt Tor Helge Valen
  • Produkter Weber fiberpuss
  • Leca finblokk

Relaterte produkter

weberbase 261 Fiberpuss

weberbase 261 Fiberpuss

Fiberpuss - eneste anbefalte løsning for puss på all Leca utvendig over bakken.