Hytte Solastranda, utsatt for vær og vind - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Hytte Solastranda, utsatt for vær og vind

På en fin dag er Solastranda en idyll, men når været står rett på er det et av de hardeste kystområdene i Stavanger-området med Nordsjøen rett inn.

Galleri

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Den idylliske og innbydende Solastranda kan fort forvandle seg til et ekstremt værhardt område. Nordsjøen står rett inn på husene langs stranda og salt sjøvann, vind og fuktighet krever robuste løsninger.

– Her tar elementene godt tak i bygningene langs stranda. Derfor var vi på utkikk etter en spesielt hardfør og god løsning på fasaden. Sandstranda og den sterke vinden gjør at fasadene blir sandblåst, forteller Hans-Kristian Meling i Murmester Haldor Meling AS.

Nylig restaurerte han fasaden på en gammel hytte som ligger like ved stranda. Hytta ble bygget på 30-tallet av materialer fra et skip som ble hugget opp i nærheten.

– Opprinnelig var huset pusset på hønsenetting (Rabbitzpuss). Dette hadde sprukket opp flere steder og det var brukt feil maling, noe som førte til at pussen ble dårligere, sier han.  

Viktig med detaljer

Hele fasaden ble revet. Meling valgte å bruke Weber VentiGuard Extreme. Det er et fasadesystem som er spesielt godt egnet for de mest krevende klimaforholdene.

– Det er viktig å få med seg detaljene i utførelsen på fasaden. Med de påkjenningene vi har her har vi vært ekstra nøye i arbeidet slik at vi slipper å få problemer senere, forteller han. 

Særlig er det viktig at veggene får riktig pusstykkelse samt beslagsløsninger.

– Jeg har veldig troen på dette hvis det gjøres riktig. Holder det her, holder det overalt, sier Hans-Kristian Meling.

Prosjektinformasjon

Murarbeider: Murmester Haldor Meling AS

Weber-produkter: Weber VentiGuard Extreme

Relaterte produkter

weberbase 261 Fiberpuss

weberbase 261 Fiberpuss

Fiberpuss - eneste anbefalte løsning for puss på all Leca utvendig over bakken.

weberpas Silikonharpikspuss

weberpas Silikonharpikspuss

Benyttes på sementholdig puss med god trykkfasthet.