Kom som landkrabbe – dra som sjørøver - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kom som landkrabbe – dra som sjørøver

I Dyreparken utenfor Kristiansand har sjørøvere fått en enorm hodeskalle plassert direkte i Abra Havn. Vi har snakket med ”opphavet” til hodeskallen.

Galleri

Abra Havn

Overnattingsbyen Abra Havn, med 171 leiligheter og 750 sengeplasser, er en av de største utbyggingene av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne. Og den desidert største investeringen i Dyreparkens historie. Et sentralt element i Abra Havn er den digre hodeskallen som griner mot deg der den ligger i vannkanten og hilser gjester velkommen.

Nordisk Facade AS

Det er firmaet Nordisk Facade AS som har pusset hodeskallen. Selskapet ble etablert i Danmark for 10 år siden, men har de senere årene også arbeidet i Norge. Her er gjerne arbeidsstyrken på omlag 10-12 mann, som opererer fra Oslo til Kristiansand. Firmaets danske og tyske murere utfører primært pussarbeid. I påsyn, men på behørig avstand fra hodeskallen, tar vi en prat med Christian Grønning, firmaets prosjektleder i Norge.

- Vi har utført flere oppdrag her i Abra Havn. Totalentreprenør har vært Kaspar Strømme A/S, vi har arbeidet for entreprenør Kaspar Strømme AS i underentrepriser. Det har vært spesielle oppgaver, ikke akkurat slikt man holder på med til daglig. Hodeskallen er ca 12 meter høy. Selve modellen er laget av Rolf-Arne Ølberg i Dyreparken. Vi har pusset den inne og ute med mørtler levert av Weber. Mørtelkvalitet er avgjørende i prosjekter som dette. Som sagt, en artig jobb. Nå kan vi skryte av å ha hodeskalle på referanselisten vår. Det tror jeg ingen andre har, smiler Christian Grønning.

Og - lurer du på hvor du finner Abra Havn, så er svaret enkelt: Den ligger i kanonkuleavstand fra Dyreparken.

Christian Borhaven/ Forsvarsbygg

Modellarbeid: Rolf-Arne Ølberg, Dyreparken
Entreprenør: Kaspar Strømme AS
Murarbeid: Nordisk Facade AS
Weberprodukter: Weber mørtler

Relaterte produkter

Weber Murmørtel M5

Weber Murmørtel M5

Tørrmørtel velegnet til de fleste inn- og utendørs mur- og pussarbeider.

webermix M5 farget murmørtel

webermix M5 farget murmørtel

Til muring inne og ute der det ønskes farget mørtelfuge.