Kongsvik Kulturhus og kapell. Bygdas stolthet - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kongsvik Kulturhus og kapell. Bygdas stolthet

Da Kongsvik samfunnshus ble innviet i 2013 var det etter en kolossal dugnadsinnsats i den lille bygda. En brann hadde i 2009 rasert deres forrige samlingslokale.

Tekst og foto: Trond Opstad

Galleri

Kongsvik ligger langs E10, eller det som kalles Kong Olavs Veg, i Tjeldsund kommune på Hinnøya i Nordland. Etter brannen i 2009 samlet bygda seg i felles innsats for å bygge nytt samlingslokale.

- Dette har vært et gedigent dugnadsprosjekt hvor folk har lagt ned tusener av arbeidstimer, forteller faglig leder Vegar Paulsen i entreprenørfirmaet Paulsen Bygg og Vedlikehold AS. Selskapet opererer i Sør-Troms og nordre del av Nordland. Såvel firmaet med 26 ansatte som Paulsen selv, har tilhold i bygda. Som et lokalt selskap har de også lagt ned en betydelig mengde dugnadstimer i prosjektet.  

Leca og VentiGuard Extreme - Ved starten av arbeidet med det nye samfunnshuset kom det forespørsel om å bygge et kapell, som lenge har vært savnet. Vi tenkte: Det er nå eller aldri. Så ble det slik. Tårnet er murt i Leca. Forøvrig er det brukt Weber VentiGuard Extreme. Det passer bra til konseptet som er en blanding av materialtyper; trekledning, stein, glass og mur. Den bærende konstruksjonen er i stål, forklarer Paulsen.

Samfunnshuset som er omdøpt til kulturhus, er totalt på 700 kvm og har blant annet restaurant, storsal, kjøkken, lyddempet studio og møterom. Kapellet utgjør 300 kvm. De to bygningskroppene har felles garderobeanlegg.

- Entreprisen ble delt opp. Jeg er stolt over å kunne fortelle at vi ikke fikk én eneste økonomisk sprekk, ikke en tilleggsfaktura ble presentert. Dette var et resultat av knallhard styring, men også en positiv innstilling fra alle utøvende selskaper, forteller Vegar Paulsen.  

Prosjektinformasjon

  • Arkitekt: A3 Arkitektkontor AS, Harstad
  • Murarbeid: Paulsen Bygg og Vedlikehold AS