Kulturfabrikken på Sortland - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kulturfabrikken på Sortland

Vesterålens nye storstue hadde offisiell åpning i oktober. På gulv og til vegger er det brukt produkter fra Weber.

Galleri

Tekst og foto: Trond Opstad

Kulturfabrikken ligger sentralt i sentrum av Sortland. Vesterålens nye storstue inneholder kino, bibliotek, galleri, museum, kulturskole, verksteder, frivilligsentral og blant annet to store flerbrukssaler for konserter, teater til konferanser og fester. Kulturfabrikken hadde offisiell åpning i oktober.

– All teglfasaden, omtrent 1200 kvm, er murt med mørtel fra Weber. I tillegg har vi brukt omtrent 200 kvm Leca-blokk. Kjellervegger og brannsjakter er oppført i Leca Lettveggsblokk. Brannvegger og skillevegg mellom eksisterende og nybygg er også oppført i Leca-blokk, forteller formann Rune Pettersen i Sortland Entreprenør AS.

Selskapet er Vesterålens ledende entreprenørselskap innen bygg og anlegg. Bedriften leverer entreprenørtjenester i det private og offentlige markedet og er totalleverandør av nybygg og anleggsarbeid. Aktiviteten inkluderer dessuten rehabilitering av næringseiendommer.

– På alle gulv, både betonggulv og på hulldekker, er det brukt flytsparkel, totalt 120 tonn, forteller formann Rune Pettersen i Sortland Entreprenør AS.

Sortland Entreprenør og SE-Gruppen 50 år

SE-gruppen bestemte seg for å la hele Vesterålen ta del i feiringen av 50-års jubiléet. De spikret et program som strakk seg over de tre kommunene Andøy, Øksnes og Hadsel fredag 5. september. Det ga alle vesterålinger mulighet til å oppleve kulturelle høydepunkter, som bl.a. konserter i nærområdet.

Prosjektinformasjon

Byggherre: Vidar Hartvigsen og Bjørg Ytre-Eide

Arkitekt: LPO arkitekter

Totalentreprenør: Sortland Entreprenør AS

Relaterte produkter

webermix M5 farget murmørtel

webermix M5 farget murmørtel

Til muring inne og ute der det ønskes farget mørtelfuge.