Piren 1 – flott leilighetsprosjekt i Bergen - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Piren 1 – flott leilighetsprosjekt i Bergen

Etter en forsiktig start er Piren i Damsgårdssundet blitt en salgssuksess. Utbygger er Bergen og Omegn Boligbyggelag, det største boligbyggelaget på Vestlandet – og et av de største i landet. Selskapet har i dag nesten 60.000 medlemmer og forvalter 20.000 boliger.

TEKST OG FOTO: Trond Opstad

Galleri

Weber VentiGuard Extreme

Himmelen tømmer sin vrede over oss når vi besøker sjøfrontprosjektet. Plassert under en paraply for å sikre kamera og notatblokk, møter vi to blide bergensere som ikke bryr seg det døyt om været, man er jo i Bergen, må vite.  

– Nå arbeider vi med 1. byggetrinn av Piren 1, forteller murmester Terje Dyngeland. Sammen med salgssjef Truls Vallentin Valentinsen fra Weber tar de en titt på både dette og naboprosjektet, Olderneset Terrasse. Også der benyttes Weber VentiGuard Extreme. Dyngeland har oppdraget med puss på Weber VentiGuard Extreme i prosjektet Piren 1, totalt 400 kvm. Her er det 18 leiligheter. Entreprisen på fasaden inklusive montering av kledningen, har Byggmester Markhus AS.  

650 kvm puss på Weber VentiGuard Extreme utført av samme murmester

– Piren 1 består av tre byggetrinn, deretter er det planlagt Piren 2, så kommer Piren 3, orienterer Dyngeland. Med sin beliggenhet helt i sjøkanten byr Piren 1 på leiligheter med utsikt til fjorden og byen. Fra stor, felles takterrasse kan solen nytes fra morgen til kveld.  

– Piren 2 med 24 leiligheter er allerede utsolgt. Dette er svært attraktive leiligheter. Med moderne utforming og beliggenhet helt i sjøkanten, er ikke det så rart. Også der blir det puss på Weber VentiGuard Extreme utført av samme murmester, totalt ca 650 kvm. I tillegg har vi der alle badene hvor det benyttes Weber-produkter, oppsummerer de to blide bergenserne.    

Prosjektinformasjon

Utbygger: Bergen og Omegn Boligbyggelag
Arkitekt: Arkitektkontoret Ulf Røstøen AS, Signe Mossige
Byggmester: Byggmester Markhus AS
Murarbeid: Murmester Terje Dyngeland