Rehabiliterte fasaden med puss - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

RENOVERTE OG FALT FOR WEBER OG GLAVAS VEGGSYSTEMER SAMMEN

Bygget brant og Fiskebeck Håndverk AS ble anbefalt to løsninger fra Weber og Glava Isolasjon sammen. - Dette vil vi velge igjen, sier driftsleder.

Et fire etasjer stort murbygg fra rundt 1954 i Kirkenes sentrum ble totalskadet i brann. Heldigvis gikk ingen liv tapt. Murveggene sto fortsatt støtt, men sportsbutikken og leiligheten måtte ribbes inn til betongen og bygges opp igjen.

- Det var ingen vits i å rive det gamle murbygget. Det sto støtt på god grunnmur på morenegrunn og alt var tørt, forteller Frank Oscar Fiskebeck, driftsleder i Fiskebeck Håndverk AS.

Planen var å montere EPS og pusse fasaden. Bekymringen var at det ikke var lett å få tak i tilgjengelige murere som kunne gjøre pussjobben i Dr. Wessels gate 5.

Fant løsningene for byggrenoveringen

- Da de kontaktet oss, foreslo jeg derfor at firmaet isolerte med Glava Pluss System og benyttet Weber VentiGuard utenpå. Pussarbeidet på Weber VentiGuard er så enkelt at en maler kan gjøre det, begrunner murmester og distriktssjef Ottar Gohli i Weber.

Fiskebeck slo til på Glava Isolasjon og Webers tilbud, og har nå totalrenovert bygget. Veggene måtte isoleres og rommene ferdigstilles innvendig. Inne ble blant annet Gyprocs gipsplater brukt. I stedet for bare å male fasaden ønsket eierne, Fiskebeck Holding AS, også å pusse den.

- Forsikringen dekket kun maling, men vi har bygget det grønne huset ved siden av som er pusset, og syntes det ble så fint. Så var spørsmålet hvordan vi skulle bygge det mest energivennlig. Vi valgte derfor å gå for Glava Pluss System, forteller Fiskebeck.

De isolerte stenderne i systemet gjør at veggene nå er uten kuldebroer. Utenpå ble platene til Weber VentiGuard montert. Systemet gir en luftet fasade, som er svært vedlikeholdsvennlig. Den tilhørende, gjennomfargede sluttpussen gjør at det ser ut som en pusset murvegg når alt står ferdig.

- Disse to løsningene vil vi selvfølgelig bruke mer, nå som vi har blitt fortrolige med det. Gutta her er veldig proffe og syntes det var veldig enkelt å jobbe med begge de to systemene. Særlig Glava Pluss System var superenkelt å montere og en fantastisk måte å rehabilitere et murhus med. Vi er også veldig fornøyde med samarbeidet med Aleksander i Glava Isolasjon og Ottar i Weber. De er veldig løsningsorienterte og flinke gutter, sier Fiskebeck.

Terningkast seks for utført renovering

Distriktssjef Aleksander Nilsen i GLAVA® synes sluttresultatet er blitt sjelden bra.

- Det ble et sinnsykt bra resultat. Først og fremst fordi kunden er fornøyd, men utførelsen er helt strøken for både puss, detaljer og beslag. De får super score, konstaterer Nilsen.

Han og Gohli jobber mye i tospann og mener Dr. Wessels gate 5 nå er blitt det fineste bygget i Kirkenes sentrum, der det er mange eldre betongbygg.

- Jeg tror Fiskebeck Håndverk kommer til å få flere slike jobber framover på grunn av dette bygget, sier Nilsen.

Fakta

  • Prosjekt: Totalrenovering av kombinert bolig- og næringsbygg etter brann
  • Entreprenør: Fiskebeck Håndverk AS
  • Byggherre: Fiskebeck Holding AS
  • Leveranse: Weber VentiGuard og Glava Pluss System
  • Byggeperiode: Februar - juli 2019 utvendig.