Solid resultat med Weber fasadesystem og sluttpussen Topdry Render - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Solid resultat med Weber fasadesystem og sluttpussen Topdry Render

Nygård Terrasse i Askim består av 56 boliger fordelt på 3 blokker. Utbygger er Mako Invest som står bak en rekke vellykkede prosjekter i området. Den første blokka er i ferd med å ferdigstilles av håndverkerne i Byggservice Askim AS. Bygget ligger fint til, og blir godt lagt merke til med den flotte murfasaden og den jevne strukturen i pussen.

Enkel montering og kort tørketid

Webers ventilerte fasadeløsning er benyttet på rundt 70% av fasaden, og sammen med en helt ny sluttpuss gir dette ett proft sluttresultat. Fasadeløsning Weber VentiGuard sikrer rask og effektiv montering sammen med fordelene av en langt kortere tørketid enn for andre tilsvarende produkter. Ettersom grunnpussen er ferskvare kan dette løftes rett på plass der det skal pusses, noe som også bidrar til god logistikk på byggeplassen

Lokalt Samarbeide

Tom Kolberg i Mako Invest, viser til et lokalt samarbeid hvor flere aktører har bidratt med det de kan. Avgjørelsen om å bruke akkurat Webers fasadeløsning på et så stort prosjekt, har betydd mye for den raske gjennomføringen og det flotte sluttresultatet. Kolberg har god erfaring med å bruke Weber som leverandør og sier at Weber Ventiguard vil nok være den foretrukne fasadeløsningen for flere fasadeprosjekter fremover, først og fremst fordi det er en rask og effektiv løsning

Helt ny sluttpuss

VentiGuard-systemet består av flere forskjellige produkter, deriblant Aquapanel-plater, armeringsnett, lister og profiler, samt FlexiGuard til grunnpuss og skjøtesparkel. Det aller nyeste tilskuddet i sortimentet er derimot en unik sluttpuss kalt Topdry Render 1,5mm. Denne er også valgt for de nye leilighetene som bygges i Nygård Terrasse i neste byggetrinn.

Hindrer uttørking

Espen Olsen Key Account Manager Forhandler i Weber Norge, forklarer dette med at den nye, ferdigblandede sluttpussen er "hydrofil". Det vil si at den tar opp vann, og dermed sørger for optimal uttørking av underlaget. - Nå som vi vet at sterkt vannavisende flater og "selvrensende" pusstyper kan gi problemer med striper, algedannelse og oppsamling av forurensende partikler, er dette i våre øyne det klart beste alternativet på markedet i dag, fastslår han. Han nevner avslutningsvis at Topdry Render finnes i 99 standardfarger, men at de også vil kunne klare å få til de aller fleste farger på bestilling. I byggetrinn 1 er det valgt en lys grå farge og resultatet kunne ikke vært bedre.