Tidsriktige hus - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Tidsriktige hus

På Søm, like utenfor Kristiansand sentrum, vokser boligprosjektet Bamse Brakar fram, med ny modernistisk arkitektur. Det ligger midt i et barnevennlig grøntområde med en liten kolle som naturlig samlingspunkt for sosiale treff og lek.

TEKST OG FOTO: Trond Opstad

Galleri

Arkitekturen i Bamse Brakars vei får en funkisinspirert, kompakt utforming med solide og lyse murfasader.

Utbygger oppfører her ni eneboliger i størrelser fra 150 til 220 kvm. Boligene ferdigstilles denne sommeren. Prisen for et nøkkelferdig hus starter i underkant av fire millioner kroner.  

– Arkitekturen i Bamse Brakars vei får en funkisinspirert, kompakt utforming med solide og lyse murfasader. Vi har valgt store felt med vinduer og aluminiumsprofiler for å skape et elegant og luftig preg. Dette er hus av tiden, sier prosjektleder Tom Johannessen i HSH Entreprenør AS, som er et mellomstort entreprenørselskap med base i Kristiansand. I tillegg til utførelse av rene entreprenørtjenester har bedriften solid kompetanse og er aktiv innen eiendomsutvikling og feltutbygging. Selskapet har ca 40 ansatte og utfører betong- og tømmerarbeider med egne ansatte.  

I tillegg til eneboligene har HSH Entreprenør også oppført et større boligfelt i form av flere leilighetsbygg i Bamse Brakars vei. Hvert leilighetsbygg har en egen signaturfarge som gjør at fasadene skiller seg noe fra hverandre, men likevel bevarer et helhetlig inntrykk.  

Weber VentiGuard Extreme

– Når det gjelder fasadematerialene i eneboligene, har vi her valgt Weber VentiGuard Extreme i kombinasjon med tre. Det er en funksjonell og varig løsning vi setter pris på. De enkle, hvite fasadene glir godt inn blant de øvrige signaturfargene i leilighetsbyggene og gir dessuten assosiasjoner til både finsk arkitektur og sydligere strøk. Vi satser på arkitektur og utforming som appellerer til dagens unge, sier Tom Johannessen.  

Prosjektinformasjon

Arkitekt: Venke Moe, SMS Arkitekter as
Murarbeid: Murerfirma Anders Tønnesland
Entreprenør: HSH Entreprenør As