Bjørn Olav og Line bygde trehus med murfasade - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Trehus med pusset murfasade

De bygde hus i tre og pusset fasaden. Funkishuset i Asker får forbipasserende til å stoppe opp.­

- Mange som går forbi spør "er alle leilighetene solgt? forteller huseier Bjørn Olav Smørgrav.

Han, Line Sandnes og deres to barn, flyttet inn i det nybygde huset i høst. Byggfokus har stått for byggingen av det arkitekttegnede huset i tre, som fikk pusset fasade til slutt.

Trendy med trepanel og murpuss

- Kombinasjonen av puss og trepanel på fasaden er veldig poppis i dag, konstaterer faglig leder Jon Gulliksen i Byggfokus.
 
Han er ikke overrasket over oppmerksomheten huset i Leangveien 54 får, der det er tilpasset på sin smale tomt, med vid utsikt. Den pussede murfasaden har liggende trepanel på små, utvalgte partier, i tråd med arkitektens tegninger.

- Ønsket var et klart, stramt hus med enkelt og funksjonalistisk preg. Da må en mure eller bruke denne type puss-system. Det er billigere å bygge i tre og pusse, framfor å bygge i mur. Utseendemessig ser du nesten ikke forskjell, sier arkitekt Arild Eikaas i 1.2.3..Sivilarkitekter.

Vil ha minst mulig vedlikehold

- Jeg er litt detaljfreak. Å gjennomføre det arkitekten tegner, synes jeg er gøy, sier Gulliksen.

Foruten arkitekttegnede hus, bygger firmaet hans med Systemhus, en husleverandør som baserer seg på tre.

- Vi bruker VentiGuard der det er beskrevet pussede flater. Jeg testet det på et parti av hytta mi for sju år siden da systemet var nytt. Resten av hytta har trekledning, som må vaskes og beises hvert 3. - 4. år. Men den veggen er like fin fortsatt, det er bare å spyle av, sier han og viser et hyttebilde på mobilen sin.

Den pussede delen av hytteveggen fremstår fortsatt som ny, uten at det har krevd annet vedlikehold enn lett vask.

- Det er noe av grunnen til at vi valgte murpuss i stedet for trekledning. Vi synes huset ble finere i tillegg til at det blir mindre vedlikehold. Med småbarn er det veldig greit med lite vedlikehold noen år, sier Line.

- Det er greit senere i livet også, repliserer kjapt en senior ved siden av og humrer.

Mange farger å velge i til fasadepussen

På huset i Leangveien valgte eierne den varmeste av hvitfargene i Webers fargekart med 97 standardfarger. Med et så stort fargeutvalg, var det ikke behov for spesialbestilling.

- Vi ønsket en ren, men varm hvitfarge som passet inn i terrenget, sier Line.

Og de fikk den effekten de ville oppnå, en lys og lun pussfarge på fasaden.

- Dette huset skiller seg klart fra øvrig bebyggelse. En privatbolig i mur er ofte forbundet med litt "high class". Dette huset har blitt majestetisk på toppen her, sier Stein Borgen i Weber. 

Knirkefrie gulver med vannbåren varme

Det er lagt Weber Komfortgulv Rasjonell i det meste av huset. Over utleiedelen ligger Weber Komfortgulv Bolig. Dette er et etasjeskille som stopper lydgjennomgangen mellom de to boligene, altså en lydgulvløsning. Begge gulvløsningene egner seg svært godt i kombinasjon med vannbåren varme. - En viktig grunn til at vi anbefaler disse til vannbåren varme og lyd, er at de får aldri knirk, sier Gulliksen i Byggfokus.

Arkitekten er i likhet med eierne meget fornøyd med både gjennomføringen og materialene.

- Når en går for en slik løsning, er det viktig å bruke solide entreprenører og et system som er gjennomprøvd. Weber ville ikke turt å gå for en løsning de er usikre på, de ønsker å bruke gjennomtestede systemer, sier arkitekt Eikaas.

Fakta

Sted: Leangveien 54 i Asker
Prosjekttype: Nybygd bolig med utleiedel
Bruttoareal: Ca. 200 m

Tiltakshavere: Line Sandnes og Bjørn Olav Smørgrav
Entreprenør: Byggfokus/ Systemhus
Arkitekt: 1.2.3..Sivilarkitekter AS
Leveranse: Weber VentiGuard på fasade, Weber Komfortgulv Rasjonell og Weber Komfortgulv Bolig på innegulvene, Weberfloor Industri SR i garasje.