Vandalsikkert fengselsbygg - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Vandalsikkert fengselsbygg

Å bygge et fengsel stiller helt egne krav til utførelse og bruk av materialer. - Det er krav om at bygget skal være vandalsikkert, forteller Jan Erik Aastvedt i Murmester Aastvedt AS.

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Galleri

Vestlandsheimen var fram til begynnelsen av 90-tallet en sentral institusjon for psykisk utviklingshemmede. Da ble institusjonen nedlagt og bygningene overtatt av Bjørgvin fengsel i 2006. Nå er deler av anlegget bygget om til nye Bjørgvin Ungdomsenhet.

- Hele bygget er revet ned innvendig, helt inn til den bærende konstruksjonen. Deretter er alt bygget opp på nytt, forteller Jan Erik Aastvedt hos Murmester Aastvedt AS. Byggherren Statsbygg stiller strenge krav til valg av materialer og utførelse i sikringsbygg som dette. Det er forventet ganske hard bruk.

Beholdt uttrykket

Bygget var opprinnelig oppført i betong. Statsbygg ønsket å beholde uttrykket på bygningene, men samtidig etterisolere og få en robust fasade.

- Valget falt på Leca Fasadeblokk som er pusset med fiberpuss og sluttbehandlet med silikonharpikspuss på grunn av det fuktige klimaet i området. De mange vinduene i fasaden gjorde plasseringen av ekspansjonsfugene ekstra utfordrende, forteller Aastvedt.

Prosjektinformasjon

  • Bjørgvin ungdomsenhet
  • Byggherre: Statsbygg
  • Entreprenør: Donar AS Entreprenør
  • Murarbeid: Murmester Aastvedt AS S

Relaterte produkter

weberbase 261 Fiberpuss

weberbase 261 Fiberpuss

Fiberpuss - eneste anbefalte løsning for puss på all Leca utvendig over bakken.