Weber Saint-Gobain - Official website of the company

VentiGuard for første gang

- Det er første gang vi forsøker å bruke VentiGuard. Vi har fått mye god hjelp fra Weber, forteller Øyvind Mathias Fonn hos Byggmester Peter Meland Fonn AS.

Tekst og foto GAUTE B. IVERSEN

Galleri

VentiGuard

Byggmester Peter Meland Fonn AShar lang erfaring med forskjellige typer bygg, men hadde ikke prøvd VentiGuard før de skulle sette opp en ny enebolig i Østfold.

- Kunden ville ha en pusset vegg på deler av fasaden. På resten av huset er det trefasade. I og med at dette var vårt første forsøk har vi fått enestående hjelp av Webers folk, forteller Øyvind Mathias Fonn i Byggmester Peter Meland Fonn AS i Fredrikstad. Han har egen murer ansatt i tillegg til tømrere og byggmestere.

I forbindelse med prosjektet har de fått opplæring og veiledning av Weber.

Bildet til høyre: Øyvind Mathias Fonn (foran) har fått hjelp fra Jan Øyvind Christensen hos Weber i forbindelse med VentiGuard-systemet.

Solskjolder

- Første pussen gjorde vi i litt for godt vær, noe som førte til at vi fikk skjolder på grunn av forskjellig tørk. Det var en erfaring som var god å ha med seg før vi skulle gjøre sluttpussen, forteller Fonn. Da sluttpussen ble påført passet de på at det ble gjort i overskyet vær som ga jevn tørk på veggen.

- Huset er blitt veldig fint, og vi er veldig godt fornøyd med resultatet på pussen. Det gir et mer spennende uttrykk når man blander fasader på den måten, sier Øyvind Mathias Fonn i Byggmester Peter Meland Fonn AS.

Enebolig Østfold

  • Byggherre Per Øyvind Engan
  • Arkitekt Per Øivind Engan
  • Murarbeider Byggmester Peter Meland Fonn AS
  • Produkter Weber Ventiguard fasadesystem