Weber med ny miljødokumentasjon - Weber

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weber med ny miljødokumentasjon

En EPD (Environmental Product Declaration) er en miljødeklarasjon som oppsummerer et produkts miljøprofil. Dette er et offisielt dokument som etterspørres stadig mer i byggebransjen. Derfor lanserer Weber i disse dager EPD på to av sine viktigste enkeltprodukter: Leca Isoblokk 35 cm og Weber B20 Tørrbetong.

 

 

Lanserer to nye EPD’er

Sivilingeniør Line Holaker i Webers FoU avdeling sier at dette bare er begynnelsen. Sammen med kollega Stian Gravnås har hun jobbet mye med EPD-utarbeidelse.

- Vi har flere EPD'er fra før av, men på grunn av den stadig økende etterspørselen, har vi nå investert i vår egen EPD-generator, som gjør at vi kan sette fart på EPD-utarbeidelsen. Isoblokk og B20-EPD'ene er de første vi selv har utarbeidet med EPD-generatoren, forøvrig i et tett og godt samarbeid med EDP-Norge og Østfoldforskning. I tillegg til disse to, har vi også EPD'er på våre gulvprodukter, på Leca Lettklinker Iso 10-20 og på Weber Murmørtel M5.

Hun legger til at dette bare er starten. Miljødokumentasjon er viktig for oss i Weber, og EPD anser vi som et av de viktigste verktøyene, så her vil det komme mange nyheter etter hvert. EPD'ene publiseres på EPD Norge sine websider www.epd-norge.no. På weber-norge.no finner du dem her