close-pop-up.svg
Munch Brygge på bredden av Akerselva består av fire boligblokker fordelt over to kvartaler.
Imponerende gjennomarbeidet, intelligent og avansert. Det mangler ikke på lovordene for Munch Brygge, som fikk Oslo bys arkitekturpris.
Byggeprosjekt
Munch Brygge, 158 leiligheter i Bjørvika i Oslo.
Utførende
Stor-Oslo Eiendom.
Produktgruppe
Leca

Imponerende beliggenhet, men slett ikke enorme luksusleiligheter. Munch Brygge hviler på mange tonn med Leca-blokker og ligger midt i et kultursentrum, mellom Munchmuseet, Deichmanske bibliotek og Operaen. Stor-Oslo Eiendom omtaler Munch Brygge som en av Oslos viktigste eiendommer.

To arkitekturpriser

Boligprosjektet Munch Brygge har blitt belønnet med flere priser, først Oslo arkitektforenings arkitekturpris og deretter Oslo bys arkitekturpris.

Juryen for arkitektforeningens pris mener at Munch Brygge utfordrer retningslinjene for området når det gjelder definisjonen av en urban bebyggelse i plassering, volumbearbeiding og fargevalg. Juryen trekker frem fasaden med skråstilte balkonger, forskjellige høyder mot gateplanet og at store deler av fasaden er trukket helt ned til gateplan.

Balkong for alle

Også juryen for Oslo bys arkitekturpris peker på fasaden og at alle boligene har stor, privat balkong selv om de ikke er enorme luksusleiligheter. På grunn av skråstillingen er vannet synlig fra nesten alle leilighetene.

De store, frodige, felles takhagene får også ros – de er inndelt i soner med overdekninger, lune sittegrupper og mulighet for dyrking, dusjing og ly.

– Bra produkt!

Under den prisbelønte arkitekturen ligger det Leca-blokker. At Leca er et bra produkt fastslår Ørjan Høgmoen, som var murerbas da Munch Brygge var på vei opp.

– Vi bruker Leca fordi det er et bra produkt! Det er lett å jobbe med og er et produkt vi pleier å bruke og derfor er godt kjent med. Leca har gode egenskaper for å pusse på, ifølge Høgmoen.

Parkeringskjelleren under prosjektet, næringslokalene i første etasje og sokler på taket er eksempler der han og kollegene i Mjøndalen Mur & Puss benyttet mye Leca.

Vi bruker Leca fordi det er et bra produkt! Det er lett å jobbe med og er et produkt vi pleier å bruke og derfor er godt kjent med. Leca har gode egenskaper for å pusse på.

Ørjan Høgmoen.

Murerbas i Mjøndalen Mur & Puss

Prosjektinformasjon

  • Prosjekt: Munch Brygge, 158 leiligheter i Bjørvika i Oslo.
  • Byggherre: Stor-Oslo Eiendom.
  • Hovedentreprenør: Bundebygg.
  • Mur og flis: Mjøndalen Mur & Puss.
  • Produkter: Leca Universalblokk 20 cm, Leca Finblokk 15 cm