close-pop-up.svg
To murere i aksjon.
På Kongsvinger reiser Hedmark Murmesterforretning AS en tomannsbolig hovedsaklig bygget av Leca- og Weber-produkter. Resultatet er en moderne og miljøvennlig bolig.
Byggeprosjekt
Tomannsbolig i Damstien, Kongsvinger
Byggeår
2020
Utførende
Hedmark Murmesterforretning AS

– En GB-134 er i utgangspunktet en enebolig levert av Grønnbolig, men i dette tilfellet har arkitektfirmaet Knut Kolstø tegnet den om til en tomannsbolig for oss, sier daglig leder i Hedmark Murmesterforretning AS, Erik Larsen. 

Hedmark Murmesterforretning AS er medlem av Håndverksmur, som nylig kjøpte opp murhuskjeden Grønnbolig. Kjeden baserer husene og byggene sine på Leca-produkter. 

– Vi i Hedmur har lang og god erfaring med bruk av Leca-produkter, og foretrekker dette selv, da vi vet at vi får god kvalitet på produktene fra en stor og seriøs leverandør, sier Larsen.

Erik Larsen fra Hedmark Murmesterforretning og Stein Borgen fra Weber oppstilt på byggeplass.
Godt samarbeid: Erik Larsen fra Hedmark Murmesterforretning (t.v.) og Stein Borgen fra Weber er godt fornøyde med samarbeidet dem i mellom på dette prosjektet.

Miljøvennlig og moderne

I tillegg til Leca-blokker levert av Weber, bygges tomannsboligen i Damstien hovedsakelig med øvrige produkter fra Weber og Glava Isolasjon, samt vinduer fra Nordan.

Totalt sett blir dette en miljøvennlig, pen og moderne bolig, med høy standard og god bokomfort.

Erik Larsen

Hedmark Murmesterforretning

stillas og vegger i Damstien, Kongsvinger
Moderne fasade: Fasaden i Damstien vil bli moderne og lekker. Til slutt skal det også monteres spiler enkelte steder på fasaden.

Tips for optimale puss-forhold

Fra Webers side er det Key Account Manager, Stein Borgen, som er ansvarlig for leveransene til det aktuelle prosjektet. Han følger tett opp de ulike prosjektene han jobber med, og er særdeles fornøyd med jobben som gjøres i Damstien.

– Først og fremst så blir jeg veldig glad av å se at hele huset er dekket med presenning. Da holder de hele bygget tørt og temperert, som igjen gir håndverkerne optimale forhold for å pusse huset utvendig. Dette er et eksempel til etterfølgelse, sier Borgen.

Jeg blir veldig glad av å se at hele huset er dekket med presenning. Da holder de hele bygget tørt og temperert, som igjen gir håndverkerne optimale forhold for å pusse huset utvendig. Dette er et eksempel til etterfølgelse.

Stein Borgen

KAM i Weber

Til tross for gråvær, minusgrader og duskregn foregår pussingen under plastdekket i gode og trivelige arbeidsforhold. Produktene som benyttes er Weber fiberpuss-system og silco render, en gjennomfarget sluttpuss.

– Det er ordentlig moro å se et så gjennomført godt håndverk, som det Hedmark Murmesterforretning leverer her i Damstien, sier Borgen. 

Les mer om Weber Fiberpussystem.

Se mer om Grønn bolig-prosjektet på Kongsvinger:

Har du spørsmål om prosjektet? Ta kontakt med