close-pop-up.svg
Mr. Fireplace og kollegene hans i Varmeforum bygger mange peiser. De velger Weber for en rask arbeidsprosess og et godt resultat.
Utførende
Varmeforum AS

Du har kanskje sett glimt fra peisbyggingen på Instagram? Kontoen @peismontering er det Varmeforum AS og Christian Søderholm Johannessen, aka Mr. Fireplace, som står bak. Flere ganger i uka deler de inspirerende bilder og morsomme poster fra arbeidshverdagen sin i Trondheim.

– Når jeg får rive noe gammelt og bygge en ny peis med et helt nytt uttrykk, da koser jeg meg, forteller Johannessen.
(Sveip for å se begge bildene)


 

Unike murpeiser med puss

Når Varmeforum bygger peiser, er det som regel etter spesifikke ønsker fra kunden.

– Ingen peiser blir helt like, men likevel ønsker mange det samme uttrykket, forteller Johannessen.

På Instagram viser de stadig stramme, Weber-pussede peiser med mye glass, innebygd vednisje og kanskje noen hyller.

– Folk ønsker mest mulig glass for å få et stort flammebilde. Flammene skal gjerne synes i hele området de sitter, både i kjøkken og stue, sier Johannessen.
(Sveip for å se begge bildene)

Raske og spesialiserte

For å jobbe så effektivt som mulig har Mr. Fireplace og de fire andre montørene i firmaet funnet sin resept, som de holder seg til. Peisene bygges opp med brannplater som limtrekkes med Webers armeringsnett.

– Det er rett og slett for å styrke peiskassa og få et godt underlag for pussen. Brannplatene suger utrolig mye fuktighet. Uten limtrekking først ville pussen begynt å flasse av når den ble varm, forklarer Mr. Fireplace.

Som regel pusser han bare med ett sjikt Weber Vetonit Vegg. Denne formbare mørtelen til pussing og veggsparkling brukes på mineralske underlag. Utendørs egner den seg også, så lenge overflaten males med rett malingstype.

– Vetonit-produktet er veldig enkelt å bruke. Det er liksom ikke noe hokus-pokus. Vi vet når den er tørr, og den tørker ganske fort i forhold til hva vi var vant til før, da flere av oss jobbet som murere. På materialene vi bruker er Vetonit veldig bra, konstaterer Johannessen.

ChristianJohannessen_Fibernett_peis_Varmeforum_3.jpg
Varmeforum sverger til brannplater som limtrekkes med Weber fibernett før peisen får et sjikt hurtigtørkende Weber Wall Plaster Rapid.Har skiftet navn

Produktet har nylig skiftet navn til Weber wall plaster rapid.

– Dette er kun en navneendring. Egenskapene er like, understreker Jonas Jalmerbrandt i Weber.

Det er tre år siden Mr. Fireplace ble ansatt i Varmeforum, som har fem butikkansatte og like mange peismontører. Så langt har alle dagene hans vært fulle med peisbygging, ovnsmontering eller piperehabilitering. Og det somles slett ikke.

– Jeg og en kollega bygger og pusser en peis fra gulv til tak ferdig i løpet av én dag. Men så er vi jo veldig flinke, da! legger han til og ler.

Produktet er veldig enkelt å bruke. Det er liksom ikke noe hokus-pokus. Vi vet når den er tørr, og den tørker ganske fort i forhold til hva vi var vant til før, da flere av oss jobbet som murere.

Christian Søderholm Johannessen

Murer og peismøntør

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt: