close-pop-up.svg
Murhuset er på tre etasjer og har en total boflate på 340 kvm. Det øverste planet har en stor takterrasse.
Basert på egne idéer om murhus og med hjelp i familien fra noen som leverer stål, ble utfordringene med det store murhuset overvunnet. - Her er det ganske værhardt, men det merker vi ingenting til før vi åpner utgangsdøra, sier huseieren.
Byggeprosjekt
Årstad Bygg AS ved Henning de Jonge
Utførende
Huset er tegnet av huseieren Vidar Tangen
Produktgruppe
Leca blokker , Mørtel og fasade

Funkishus i mur

  • Idéen til huset hadde min kone og jeg. Vi ønsket oss et funkishus i mur. Valget falt naturlig på Leca, som også gir mulighet til å gjøre noe arbeid selv, forteller Vidar Tangen, daglig leder i Format Gulv & Interiør AS. Med hjelp av en venn med teknisk kompetanse utformet de alle detaljer, og grunnarbeidene startet i februar 2008. I god tid før jul samme år flyttet de inn i sin selvkomponerte bolig ved Dolviken på Søreide i Bergen kommune.
     
  • I starten hadde vi en del motgang. Bedrifter og personer vi henvendte oss til, påpekte at vi ikke kunne utforme huset på denne måten. På grunn av de store flatene med vinduer, måtte bæringen være i stål. Men her fikk vi god hjelp av medlemmer i familien som arbeider  nettopp med stål, forklarer Tangen, og legger til at bæringen til taket, som veier 95 tonn, er Spenncon-elementer.  

Fordi murhus er tettere enn andre hus, krever det god ventilasjon. Og det igjen gjør opplevelsen av å bo murhus enda mer behagelig. Vi er kjempefornøyde!

Vidar Tangen. 

Husbygger og arkitekt

Deilig å bo i murhus

AnyConv.com__Murhuset er på tre etasjer og har en total boflate på 340 kvm. Det øverste planet har en stor takterrasse. .jpg

Det mest fantastiske med å bo i murhus, er at det er så stille og rolig. Her er det ganske værhardt, men det merker vi ingenting til før vi åpner utgangsdøra. Forrige året hadde vi ned mot tyve minusgrader, men likevel et godt inneklima. Vi tok høyde for tre alternative energikilder da vi bygde huset; elektrisitet, gass og en luft-til-vann varmepumpe. Og varmepumpen varmer hele huset tross sterk kulde, det er helt fantastisk.